
Markedsanalyse om voksnes madpakker
Analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring og kun 27 % forbinder madpakken med “god smag”. Analysen er baseret på […]

Danskernes brug af snacks og mellemmåltider
Rapport fra Landbrug & Fødevarer om danskernes brug af snacks og mellemåltider. Undersøgelsen bag bygger på en kombination af kvalitative og kvantitative metoder, specifikt først et mobiletnografisk studie og dernæst en kvantitativ forbrugerundersøgelse med 1032 repræsentativt udvalgte danskere. Rapporten viser, at hovedmåltiderne er fortsat de mest udbredte blandt danskerne, men undersøgelsen tegner et billede af, […]

Madpakken betragtes oftere som ”sund” sammenlignet med anden type frokost
Denne artikel om madpakker er en del af Landbrug & Fødevarer undersøgelse af danskernes madvaner, som de har foretaget siden 2020 i samarbejde med Epinion. Undersøgelsen gennemføres blandt danskere i alderen 18-80 år og er repræsentativ på køn, alder, region og uddannelse. Den data der er brugt i denne undersøgelse stammer fa ca. 6500 besvarelser […]

Sundhedsøkonomiske effekter ved efterlevelse af klimavenlige kostråd
Rapport fra København Universitet, der giver en vurdering af de potentielle sundheds- og samfundsøkonomiske gevinster, såfremt befolkningen lever efter anbefalingerne i De officielle Kostråd. Vurderingerne bygger på beregninger ved hjælp af en økonomisk model, som dels beskriver husholdningernes tilpasninger af fødevareforbruget i relation til specifikke kostanbefalinger og dels beskriver de sundhedsmæssige og sundhedsøkonomiske konsekvenser af […]

Populære retter i danskernes aftensmad
Data fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011-2013 (DTU Fødevareinstituttet) viser, at kostens indhold af svine- og oksekød, fisk og grøntsager er øget de senere år, mens kostens indhold af fjerkræ og kartofler er faldet en smule. Data fra undersøgelsen afslører også, hvordan danskerne sammensætter deres varme aftensmad og kan bruges […]

Danskernes Kostvaner 2000-2002
I perioden 2000-2002 blev der indsamlet data om danskernes kost fra fra 4120 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2000-2002 fra DTU Fødevareinstituttet. Data er selvrapporterede. Der blev samtidig indsamlet oplysninger om deltagernes fysiske aktivitet og om baggrundsforhold. Interview og udlevering af kostspørgeskemaer med tilhørende instruktion […]

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb
DTU Fødevareinstituttet har sammenlignet tal for salget af søde sager og søde drikke i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland, England, Italien og USA. Tallene viser, at danskere med et årligt indkøb på 6,6 kilo har det højeste indkøb af slik. Vi køber mere end svenskerne og cirka dobbelt så meget som befolkningen i England og […]

Intake of whole grain and associations with lifestyle and demographics
A cross-sectional study based on the Danish Diet, Cancer and Health—Next Generations cohort Artikel fra Kræftens Bekæmpelse viser resultater fra en analyse af indtaget af fuldkorn og sammenhænge med livsstil og demografi. Analysen bygger på data fra kohorteundersøgelsen Kost, kræft og helbred – Næste generationer. I alt 38.553 personer blev inkluderet i det aktuelle tværsnitsstudie, […]

Kostråd til Måltider
Fødevarestyrelsen står bag Kostråd til Måltider, der er udviklet til det professionelle køkkenpersonale køkkenpersonalet i daginstitutionen, skolen og kantinen, der hver dag serverer tusindvis af måltider for borgere. Anbefalingerne tager afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Kostråd til Måltider byder bl.a. på værktøjer man kan bruge, når man planlægger og […]

Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2021
Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]