UNG19 – Sundhed og trivsel på gymnasiale uddannelser 2019
UNG19 er en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse fra Statens Institut for folkesundhed og Syddansk Universitet om sundhedsadfærd, trivsel og helbred blandt knapt 30.000 unge på gymnasiale uddannelser i Danmark. Gymnasiale uddannelser dækker over Almen Studentereksamen (STX), Højere Forberedelseseksamen (2-årig HF), Højere Handelseksamen (HHX) og Teknisk Studentereksamen (HTX). Undersøgelsen fra 2019 viser, at på HF har 33 % […]
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre.
Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2021
I corona-kostundersøgelsen var der en drastisk øgning i indtaget af søde drikke sammenlignet med tidligere kostundersøgelser, og tal fra 2020 viste at der blev indtaget 500 (g/MJ) sodavand dagligt hvor der til sammenligning blev indtaget knapt 150 (G/MJ) i seneste kostundersøgelse fra 2011-2013.
Eating practices and diet quality: a population study of four Nordic countries
Omkring 22,7% har et usundt kosthold. 11,2% springer morgenmaden over, 13,7% springer frokosten over og 5,1% springer aftensmaden over.
Forsvarets Sessionsregister
Til Forsvarets Dag (tidl. Session) måles højde og vægt af sundhedspersonale og BMI udregnes. Der er værnepligt for alle mænd i Danmark, mens det er frivilligt for kvinder. Tal fra 2005-2015 findes i Statistisk Årbog 2017 og viser, at der generelt var stabile BMI-tal for deltagere i sessionen i denne periode. Her skelnes ikke mellem […]
Børn, Unge og Mad – Børneanalyse 2020
Undersøgelsen fra Arla Fonden viser, at 71% har madpakke med i skolen,12% køber mad på skolen og 2% får ikke mad i skolen. En høj procentandel oplyser, at familierne spiser aftensmad sammen, og at der oftest er sundere mad i ugedagene. Find undersøgelsen her Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Bælgfrugternes Dag
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10. februar. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.
Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner.
Effectiveness of food environment policies in improving population diets: a review of systematic reviews
Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Forebyggelseslaboratoriet gennemgår nyeste videnskabelige litteratur ift. effekten af politiske indsatser for at fremme sundere spisevaner.
Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Vejledningen giver enkle eksempler på, hvordan klimaanprisninger og kostråd kan bruges mhp. at fremme sunde og klimavenlige fødevarer.