Bælgfrugternes Dag 10. februar 2025
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10. februar. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.
Nudge for Sundhed
Ny rapport om Nudging i detailhandlen viser veje til mersalg af frugt og grønt. Læs mere her
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA)
DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA) for at sikre et forskningsbaseret grundlag for instituttets arbejde med risikovurdering og folkesundhed nationalt og internationalt.
Danskernes kostvaner 2003-2008
I perioden 2003-2008 blev der indsamlet data om danskernes kost fra deltagere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]
Flere overvægtige danske kvinder
Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet om danskeres vægtudvikling fra 2005-2008 til 2011-2013 viser, at andelen af kvinder med overvægt eller svært overvægt er steget fra 39% til 44%. Den delgruppe af kvinder, der klassificeres som havende svær overvægt, steg fra 13% til 15%. Andelen af mænd med overvægt eller svært overvægt steg derimod kun fra […]
Madkultur 21: Måltidet
Madkultur 21 er en analyse af danskernes mad- og måltidsvaner fra Madkulturen. Analysen er baseret på selvrapporterede data fra 2265 respondenter i alderen 18-80 år. Madkultur 21 viser, at 97 % havde spist aftensmad dagen før. 90 % spiste aftensmåltidet i et privat hjem, 4 % spiste på restaurant og 6 % andre steder. I […]
Forbrugsanalyse for bælgfrugter
Rapport fra Aarhus Universitet om danskernes forbrug af bælgfrugter. Forbrugsanalyse for bælgfrugter tager udgangspunkt i en litteraturgennemgang, hvor forskerne er dykket ned i den eksisterende viden på området. Dertil indeholder rapporten resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt omkring 600 danskere, med en ligelig fordeling mellem køn og mellem brugere og ikke-brugere af bælgfrugter, hvor forskerne […]
The Whole Grain Partnership
— How a Public–Private Partnership Helped Increase Whole Grain Intake in Denmark På mindre end et årti steg danskernes gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 til 63 g/10 MJ/dag. I denne artikel beskriver forfatterne historien bag, organiseringen og resultater af Fuldkornspartnerskabet. Artiklen peger på, at partnerskaber, hvor relevante offentlige og private aktører går sammen om en fælles […]