
Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2022
Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]

Sammen om maden på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Ældres sundhed og trivsel- Ældreprofilen 2019
Rapporten fra Sundhedsstyrelsen beskriver ældres kostvaner og vægtstatus.

Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Undersøgelsen fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at hver femte ikke har gjort noget særligt for at spise og drikke sundt det seneste år.

UNG19
UNG19 er en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse fra Statens Institut for folkesundhed og Syddansk Universitet om sundhedsadfærd, trivsel og helbred blandt knapt 30.000 unge på gymnasiale uddannelser i Danmark. Gymnasiale uddannelser dækker over Almen Studentereksamen (STX), Højere Forberedelseseksamen (2-årig HF), Højere Handelseksamen (HHX) og Teknisk Studentereksamen (HTX). Undersøgelsen fra 2019 viser, at på HF har 33 % […]

The Nordic Monitoring System
The Nordic Monitoring System fra Nordisk Ministerråd omhandler i alt 18.000 deltagere fra Norden, med to undersøgelser fra hhv. 2011 og 2014.

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre.

Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2021
I corona-kostundersøgelsen var der en drastisk øgning i indtaget af søde drikke sammenlignet med tidligere kostundersøgelser, og tal fra 2020 viste at der blev indtaget 500 (g/MJ) sodavand dagligt hvor der til sammenligning blev indtaget knapt 150 (G/MJ) i seneste kostundersøgelse fra 2011-2013.

Eating practices and diet quality: a population study of four Nordic countries
Omkring 22,7% har et usundt kosthold. 11,2% springer morgenmaden over, 13,7% springer frokosten over og 5,1% springer aftensmaden over.

Sessionsresultatet
Hos Forsvaret er der omkring 30.000 værnepligtige til session årligt, hvor højde og vægt bliver målt af sundhedspersonale. Der er værnepligt for alle mænd i Danmark, mens det er frivilligt for kvinder. Generelt set er, der stabile BMI-tal for deltagere i sessionen. Fra 2015 til 2020 steg andelen af mænd med en BMI under 25 […]