Danskernes brug af snacks og mellemmåltider

Rapport fra Landbrug & Fødevarer om danskernes brug af snacks og mellemåltider.

Undersøgelsen bag bygger på en kombination af kvalitative og kvantitative metoder, specifikt først et mobiletnografisk studie og dernæst en kvantitativ forbrugerundersøgelse med 1032 repræsentativt udvalgte danskere.

Rapporten viser, at hovedmåltiderne er fortsat de mest udbredte blandt danskerne, men undersøgelsen tegner et billede af, at flere forbrugere end tidligere spiser mellemmåltider og snacks – typisk om formiddagen og eftermiddagen. Der ses en tendens til, at især frokostsituationen er under pres, idet færre spiser frokost i forhold til tidligere. Samtidig spiser flere aftensnack sammenlignet med tidligere.

Top 5 over de mest populære mellemmåltider/snacks, som spises hver uge, er:

1) frisk frugt og bær

2) chokolade og slik,

3) grøntsager i mindre bidder,

4) koldt brød som sandwich og wraps

5) småkager og kager.