
Velkommen til Morten Sell
Morten Sell er for nyligt startet i Rådet som projektkoordinator i forbindelse med Rådets scene på Folkemødet, SAMMEN OM MAD SCENEN.

Sammen sætter vi mad og sundhed på dagsordenen
Stemningen var høj og engagementet stort, da vi mødtes til Årsmøde 2022, hvor vi talte om at sætte mad og sundhed på dagsordenen.

Virtuel madlæring – muligheder og begrænsninger
Kom med til webinar om virtuel madlæring mandag den 2. maj fra 13-14.30.
Brugen af audiovisuelle medier spiller en stadig større rolle i arbejdet med mad og læring. Spørgsmålet er, hvad der virker og hvad der ikke gør. Det vil vi belyse og diskutere på webinaret.

Velkommen tilbage til Horesta
Vi er glade for at kunne dele nyheden om, at Horesta igen er medlem af Rådet for sund mad.

Bælgfrugterne holder national festdag 10. februar – og du er inviteret med
Danmark spiser vi i gennemsnit kun 2 gram tilberedte bælgfrugter dagligt, som er langt fra de anbefalede 100 gram. Og det er synd, for de er fantastiske at bruge i madlavningen, rige på proteiner og en billig fødevare, som kan dyrkes lokalt og bæredygtigt. Derfor samler Rådet for sund mad for første gang partnere og madbranche til at fejre Bælgfrugternes Dag torsdag 10. februar.

Ny rapport fra Aarhus Universitet: Kurser og opskrifter er blandt favoritværktøjer i professionelle køkkener
Forskere fra Aarhus Universitet har i ny rapport undersøgt, hvordan de professionelle køkkener er rustet til madlavning efter De officielle Kostråd, samt hvilke værktøjer de finder vigtige.

Vær med når vi fejrer Bælgfrugternes Dag 10. februar
Den 10. februar er international Bælgfrugternes Dag. Det fejrer vi i Rådet for sund mad. Vi vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag promovere bønner, kikærter og linser så mange flere får lyst til at tilberede og spise skønne retter med bælgfrugter – uanset om det er derhjemme, på arbejdet, i institutionen eller i skolen.

Mad, læring og trivsel i et familieperspektiv
Torsdag den 11. november kan du komme med til vores webinar kl. 13-14.30 om mad, læring og trivsel i et familieperspektiv

Generiske klimaanprisninger skal gøre forbrugernes valg af fødevarer lettere
Fødevareproduktionen står i dag for en ganske betydelig del af den samlede klimabelastning. Derfor kan sammensætningen af den mad vi spiser have stor betydning for klimaet. Ny vejledning om generiske klimaanprisninger og kostråd skal hjælpe til at fremme sundere valg.

Du behøver ikke spise det hele
Når vi sætter os til bords, ender det ofte med, at vi spiser op, selvom vi er mætte. Det viser en YouGov-undersøgelse, som er lavet for Coop Analyse og forebyggelsesindsatsen Ja tak, lidt mindre.