
Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2022
Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]

Sammen om maden på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Ældres sundhed og trivsel- Ældreprofilen 2019
Rapporten fra Sundhedsstyrelsen beskriver ældres kostvaner og vægtstatus.

Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Undersøgelsen fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at hver femte ikke har gjort noget særligt for at spise og drikke sundt det seneste år.

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre.

Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2021
I corona-kostundersøgelsen var der en drastisk øgning i indtaget af søde drikke sammenlignet med tidligere kostundersøgelser, og tal fra 2020 viste at der blev indtaget 500 (g/MJ) sodavand dagligt hvor der til sammenligning blev indtaget knapt 150 (G/MJ) i seneste kostundersøgelse fra 2011-2013.

Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktionen af sund og klimavenlig mad
Rapport fra Aarhus Universitet viser, hvilke værktøjer der er vigtige i omstillingen til madlavning efter De officielle Kostråd i professionelle køkkener.

Bælgfrugternes Dag
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10 februar 2022. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.

Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner.

Effectiveness of food environment policies in improving population diets: a review of systematic reviews
Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Forebyggelseslaboratoriet gennemgår nyeste videnskabelige litteratur ift. effekten af politiske indsatser for at fremme sundere spisevaner.