Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Vejledning fra Sundhedsstyrelsen, der omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Danskernes kostvaner 2003-2008
I perioden 2003-2008 blev der indsamlet data om danskernes kost fra deltagere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
Metodik og smag
Metodikogsmag.dk ønsker gennem vidensformidling og inspiration at hjælpe professionelle køkkener med at få styr på metodikken og den gode smag, når de tilbereder mad til mange. Metodikogsmag.dk kan inspirere og give viden om: Metodikogsmag er udviklet til dig, der arbejder i et industrikøkken, et storkøkken eller et institutionskøkken, der tilbereder mad til mange af høj […]
Antal ældre i Danmark i 2019
Analyse fra Ældre Sagen om udviklingen af andelen af ældre i Danmark. I 2019 udgjorde 65+ årige knapt 20 pct. af befolkningen, og antallet er steget med godt 260.000 de seneste 10 år, svarende til en stigning på 30 pct. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Vidensgrundlag: Ernæringsindsatser for den ældre medicinske patient
I vidensgrundlaget fra Sundhedsstyrelsen beskrives dels faktuelle baggrundsoplysninger og dels væsentlige emner, der relaterer sig til ældres ernæring, herunder særligt underernæring og uplanlagt vægttab. Emnerne vil så vidt muligt blive belyst indenfor følgende arenaer, hvor ældre medicinske patienter typisk færdes: Hjemmepleje, plejebolig, sygehus og almen praksis. Vidensgrundlaget er baseret på centrale publikationer på ernæringsområdet; officielle […]
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]
Madkultur 21: Måltidet
Madkultur 21 er en analyse af danskernes mad- og måltidsvaner fra Madkulturen. Analysen er baseret på selvrapporterede data fra 2265 respondenter i alderen 18-80 år. Madkultur 21 viser, at 97 % havde spist aftensmad dagen før. 90 % spiste aftensmåltidet i et privat hjem, 4 % spiste på restaurant og 6 % andre steder. I […]
Danskernes Kostvaner 2000-2002
I perioden 2000-2002 blev der indsamlet data om danskernes kost fra fra 4120 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2000-2002 fra DTU Fødevareinstituttet. Data er selvrapporterede. Der blev samtidig indsamlet oplysninger om deltagernes fysiske aktivitet og om baggrundsforhold. Interview og udlevering af kostspørgeskemaer med tilhørende instruktion […]
Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2021
Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]