
Ældres sundhed og trivsel – Ældreprofilen 2019
Rapporten fra Sundhedsstyrelsen beskriver ældres kostvaner og vægtstatus.

Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Undersøgelsen fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at hver femte ikke har gjort noget særligt for at spise og drikke sundt det seneste år.

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre.

Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2021
I corona-kostundersøgelsen var der en drastisk øgning i indtaget af søde drikke sammenlignet med tidligere kostundersøgelser, og tal fra 2020 viste at der blev indtaget 500 (g/MJ) sodavand dagligt hvor der til sammenligning blev indtaget knapt 150 (G/MJ) i seneste kostundersøgelse fra 2011-2013.

Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktionen af sund og klimavenlig mad
Rapport fra Aarhus Universitet viser, hvilke værktøjer der er vigtige i omstillingen til madlavning efter De officielle Kostråd i professionelle køkkener.

Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner.

Effectiveness of food environment policies in improving population diets: a review of systematic reviews
Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Forebyggelseslaboratoriet gennemgår nyeste videnskabelige litteratur ift. effekten af politiske indsatser for at fremme sundere spisevaner.

Forskellige veje for grønne proteiner
Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevare viste at halvdelen af danskerne forventer at de vil øge sit indtag af mad- og drikkevarer fra planteriget.

Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Sundhedsstyrelsens rapport om danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed 2021. Rapporten omhandler temaer som viden om sammenhæng mellem overvægt og sygdom, holdninger til forskellige aspekter af overvægtsproblematikken, mad- og måltidsvaner, sundhedsadfærd og syn på egen vægt.

Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.