Nyt medlem i Rådet – Det Danske Madhus

Der skal også lyde et stort velkommen til Det Danske Madhus, der indtræder i Rådet for Sund Mad.

Det Danske Madhus er stiftet i 2003 med en klar ambition om at ville levere god, hjemmelavet mad til alle Danmarks ældre. I dag har Det Danske Madhus fire madhuse fordelt i landet – ét i Trige ved Århus, ét i Vejle, ét i Varde og til sidst, vores største køkken i Albertslund. Det Danske Madhus leverer mad til +18.000 borgere i 93 kommuner hver uge.

”Sidste sommer stod vi på Rådet for Sund Mads scene på Folkemødet. Omgivet af Ældreminister og andre med beslutningskraft på madens og folkesundhedens vegne. Vi ser os selv som en vigtig del af de ældres velfærd herunder sundhed, og derfor giver det god mening at træde officielt ind i rådet. 

Personligt ser jeg frem til, at vi i samarbejde kan fortsætte med at sætte fokus på danskernes sundhed og madens essentielle betydning for vores velfærd, helbred og livskvalitet” siger adm. Direktør Søren Vilmand.

Det Danske Madhus er den største leverandør af madoplevelser til ældre i Danmark.

Og vi forventer at få meget mere at se til i fremtiden. Prognoser fra Danmarks Statistik viser, at der i 2050 kommer til at være dobbelt så mange over 80 år. 617.000 for at være helt præcis.

Det Danske Madhus mission er at bidrage til, at ældre mennesker får en sundere og bedre alderdom. Det forpligter, hvilket betyder, at vi har stor fokus på at tilbyde diæter og særlige kostformer til de mange ældre, der fx lider af tygge- og synkebesvær. Vi har et stort fokus på underernæring og arbejder hver dag for, at vi kan styrke ældres helbred og livskvalitet gennem måltider med rette næring og i rette konsistens til den enkelte.

Vores koncept er helt enkelt: God ernæringsrigtig mad, der er hjemmelavet og tilberedt af de bedste råvarer fra vores egne opskrifter. Vi tilbyder de traditionelle danske retter, som er kendt og elsket af alle generationer samt pletskud fra resten af verden. Vi sætter helt nye retter på menuen hver uge, og man kan hver dag frit vælge præcis de retter man bedst kan lide.

Kort sagt kan man sige, at vi arbejder for: at sundhed er en ret – også for de ældre, siger Søren Vilmand