Nyt medlem i Rådet – Mejeriforeningen

Det er med stor glæde, at vi her i 2024 kan præsentere Mejeriforeningen som nyt medlem i Rådet for sund mad.

Mejeriforeningen er brancheorganisation for de danske mejerier og varetager mejeriernes interesser indenfor en lang række områder, lige som vi er en serviceorganisation, der blandt andet arbejder med kvalitet og fødevaresikkerhed i selve produktionen af mejeriprodukter. Men sundhed og ernæring er et andet centralt arbejdsområde for Mejeriforeningen.

”Vores medlemmer leverer mejeriprodukter til danskernes måltider dagen igennem, hvad enten det er børn, unge, ældre eller syge, og for os er det helt naturligt at tage medansvar for sundhedsagendaen. Vi mærker, hvordan der i danskernes hverdag men også i samfundsdebatten er øget fokus på andre parametre end sundhed og ernæring, når der tales om mad. Det kan være holdninger til produktionsforhold, pris, klimaaftryk eller andre forhold, som også er vigtige, men som netop fordi det er mad, det handler om, skal ses i sammenhæng med sundhed og den ernæring maden tilbyder og det ernæringsbehov, den enkelte har”, siger Merete Myrup, Ernæringschef i Mejeriforeningen.

”Vi støtter Rådet for Sund Mads arbejde med at realisere visionen om, at alle spiser sundere, og vi ser det som en stor styrke, at rådet samler aktører på tværs. Vi glæder os til at deltage i rådets arbejde og dialogen med de øvrige medlemmer om arbejdet med at sikre sund mad til alle.”