Alle spiser sundere

Netværksmøde den 26. november i ‘Netværk for sundhed og klima i professionelle køkkener’

I Rådet for sund mad er der i foråret oprettet et nyt netværk med fokus på de professionelle køkkener. Fødevarestyrelsen og Madkulturen, der står bag netværket, arrangerer således i 2024 tre møder i Netværk for sundhed og klima i professionelle køkkener med forskellige temaer. Alle medlemmer i Rådet er velkomne i netværket.

Det tredje møde afholdes den 26. november kl. 13.00 – 15.30 hos Odense Kommune, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Odense Kommune er vært, og her vil Hannah Tinggaard Nielsen og Jette Egers gerne drøfte deres erfaringer med jer med udgangspunkt i udfordringer i Byens Køkken og CAFÉerne – i mødet med borgerne.

På dagsordenen

  • Hvordan er vi i Odense Kommune forpligtet til at arbejde?
  • Hvilke udfordringer (og kritik) giver det at følge Fødevarestyrelsens anbefalinger? – Og hvordan får vi vendt det?
  • Hvilke kompetencer eller beslutningstagning har vi brug for i mødet med borgerne/personalet/familien om vores mad? Hvordan får vi det?

Praktisk

  • Lokale: Himmelrummet, lokale 412, 4. sal på Rådhuset.
  • Der er ingen gæsteparkering ved rådhuset, men der er byens P-kælder under gadeniveau tæt på rådhuset.

Spørgsmål og tilmelding til tovholder for netværket Karin Fisker, Fødevarestyrelsen

Det overordnede formål med netværket er:

  • At fremme anvendelsen af Kostråd til Måltider i professionelle køkkener og øvrige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen.
  • At fremme konkret og anvendelsesorienteret vidensdeling i forhold til implementering af måltider, der tager hensyn til sundhed og klima blandt rådets medlemmer.
  • At skabe et forum med mulighed for sparring og udveksling af nye idéer til inspiration.