A downturn or a window of opportunity? How Danish and French parents perceive changes in healthy eating in the transition to parenthood
Denne rapport fra MAPP Centret, Aarhus Universitet, giver indsigt i, hvordan overgangen til forældreskab påvirker sundhedsværdien af deres spiseadfærd.
Rammer for mad og måltider i skolen
Aarhus Universitets rapport “Rammer for mad og måltider i skolen” er et studie af skolemad og måltidsrammer betydning for elevers læringsforudsætninger, sundhed og trivsel.
Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation
Statusrapport på et projekt om, hvordan sundhedsanprisninger som forbrugerinformation kan bidrage til, at flere får nemt ved, og lyst til, at spise sundere.
Skaber nye livssituationer en ændring i måltidsvaner og et anderledes behov for information om sund kost?
I denne rapport fra Aarhus Universitet undersøges ændringer i mad- og måltidsvaner for borgere 60+ når de forlader arbejdsmarkedet eller mister en samlever.
Råd til at lykkes med at undgå at spise for meget
Litteraturstudie fra Aarhus Universitet om overspisning og portionsstørrelser. Formålet er at hjælpe forbrugeren med at undgå at spise for meget.
Rammer for mad og måltider i skolen – En systematisk forskningskortlægning
I rapporten fra Aarhus Universitet kortlægges forskningsbaseret viden om rammer for mad og måltider i skolen og betydningen af dette ift. elevers sundhed og læring.
Professionalisering og øget tværfaglighed i samarbejdet omkring mad og måltider i dagtilbud
I denne rapport med titlen Professionalisering og øget tværfaglighed i samarbejdet omkring mad og måltider i dagtilbud fra Aarhus Universitet ønskede man at indsamle data og skabe ny viden om måltidet i dagtilbud.
Policies to promote healthy eating in Europe: a structured review of policies and their effectiveness
Artiklen, der er skrevet i regi af Eatwell-projektet, giver et overblik over politiske tiltag i Europa, som skal fremme sundere kostvaner og livsstil.
Opfattelse af kost og diæter blandt danske forbrugere
Rapport fra Aarhus Universitet afdækker hvordan De officielle Kostråd bliver opfattet og vægtet blandt befolkningen set ift. alternative kostopfattelser.
Nudging – Et overblik på fødevareområdet
Publikationen, som Aarhus Universitet står bag, samler og giver et overblik over videnskabelige studier, der alle kigger på nudging på fødevareområdet.