
Forbrugsanalyse for bælgfrugter
Rapport fra Aarhus Universitet om danskernes forbrug af bælgfrugter. Forbrugsanalyse for bælgfrugter tager udgangspunkt i en litteraturgennemgang, hvor forskerne er dykket ned i den eksisterende viden på området. Dertil indeholder rapporten resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt omkring 600 danskere, med en ligelig fordeling mellem køn og mellem brugere og ikke-brugere af bælgfrugter, hvor forskerne […]

Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktionen af sund og klimavenlig mad
Rapport fra Aarhus Universitet viser, hvilke værktøjer der er vigtige i omstillingen til madlavning efter De officielle Kostråd i professionelle køkkener.

Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv
Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.

Danskernes forbrug af slik og chips – en undersøgelse af portionsstørrelser
Rapport fra MAPP Centret, Aarhus Universitet med fokus på danskernes forbrug af slik og chips.

COVID-19 impact on consumer food behaviors in Europe
Undersøgelsen fra EIT-Food omhandler omkring 5000 deltagere fra Europa. Overordnet viser undersøgelsen, at det er tendenser til at storhandle fremfor småhandle. Der er også øget nethandel. Undersøgelsen viser også, at der i højere grad bliver eksperimenteret mere i køkkenet, samt at der var øget indtag inden for næsten alle fødevaregrupper.

Smag, leg & fantasi – Den Magiske Madkasse i børnehaven
Evalueringen af Den Magiske Madkasse foretaget af DPU, Aarhus Universitet for Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer.

Klimaanprisninger
I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.

Prevalence and predictors of weight loss maintenance: a retrospective population-based survey of European adults with overweight and obesity
Denne artikel, med forskere fra MAPP Centret AU som medforfattere, bygger på et studie, der kigger på forekomst og prediktorer for langvarigt vægttab.

Balancing health, harmony and hegemony: Parents’ goals and strategies in children’s food related consumer socialization
Målet med denne artikel fra Aalborg Universitet og Aarhus Universitet er at identificere udfaldet af socialisering gennem mad vurderet af forældre og at studere, hvordan forældre socialiserer deres børn til (sund) spisning derhjemme og under madindkøb.

Målrettet kommunikation til unge på erhvervsuddannelser: Fokus på ”food literacy” i en ny livssituation
målrette kommunikation til det segment af erhvervsskoleelever, som er mest villige til at foretage ændringer i forhold til sundere kostvaner og en sundere livsstil