
Sammen om maden på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Bælgfrugternes Dag
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10 februar 2022. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.

Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.

Formidling af Idékatalog – Initiativer der gør det sundere fødevarevalg nemmere.
Præsentation der kan anvendes af detailhandlen som formidlingsværktøj af Idekatalogets initiativer. Download som powerpoint Download som PDF

Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.

Børn & Mad – et netværk om mad og måltider i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner
I dette netværk går en række af Rådets partnere sammen om at skabe et forum for sparring og netværk. Netværket er målrettet de af Rådets partnere, der har interesse i og arbejder med mad og måltider i daginstitutioner, skoler, fritidsinstitutioner og lignende.

Sunde og klimavenlige hverdagsretter
Med udgangspunkt i de retter, som danskerne kender og er trygge ved, vil medlemmer af Rådet for sund mad samarbejde om at udvikle og formidle viden om, hvordan disse retter kan gøres sundere og mere klimavenlige.

Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.

Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.

Klimaanprisninger
I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.