Forskellige slags bælgfrugter

Bælgfrugternes Dag

2 gram. Så mange bælgfrugter spiser danskerne cirka i gennemsnit ifølge DTU Fødevareinstituttet. Der er derfor et stort potentiale i at få danskerne til at spise endnu flere bælgfrugter, så vi kan nærme os de 100 g, som Fødevarestyrelsen anbefaler i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.

Med Bælgfrugternes Dag den 10. februar samarbejder en række organisationer i regi af Rådet for sund mad om at hylde bælgfrugter, så danskerne får lyst til at få flere bønner, linser og kikærter på tallerkenerne.

Bælgfrugtens Dag er en global FN-dag til at anerkende vigtigheden af bælgfrugter som en global fødevare. I Rådet for sund mad ønsker vi at bakke op om denne dag og promovere bælgfrugterne som en del af et sundt og klimavenligt måltid.

Bælgfrugter kan bruges på uendeligt mange måder i vores måltider. Vi vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag promovere bønner, kikærter og linser så mange flere får lyst til at tilberede og spise skønne retter med bælgfrugter – uanset om det er derhjemme, på arbejdet, i institutionen eller i skolen.

Rådet for sund mad fejrede for første gang Bælgfrugternes Dag i 2022, og vil fejre dagen i de kommende år.