Forskellige slags bælgfrugter

Bælgfrugternes Dag

2 gram. Så mange bælgfrugter spiser danskerne cirka i gennemsnit ifølge DTU Fødevareinstituttet. Der er derfor et stort potentiale i at få danskerne til at spise endnu flere bælgfrugter, så vi kan nærme os de 100 g, som Fødevarestyrelsen anbefaler i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.

Med Bælgfrugternes Dag den 10. februar 2022 samarbejder en række organisationer i regi af Rådet for sund mad om at hylde bælgfrugter, så danskerne får lyst til at få flere bønner, linser og kikærter på tallerkenerne.

Bælgfrugtens Dag er en global FN-dag til at anerkende vigtigheden af bælgfrugter som en global fødevare. I 2022 ønsker vi i Rådet for sund mad at bakke op om denne dag og promovere bælgfrugterne som en del af et sundt og klimavenligt måltid.

Bælgfrugter kan bruges på uendeligt mange måder i vores måltider. Vi vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag promovere bønner, kikærter og linser så mange flere får lyst til at tilberede og spise skønne retter med bælgfrugter – uanset om det er derhjemme, på arbejdet, i institutionen eller i skolen.