Klimaanprisninger
I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.
Sundere 0-16-årige børn i kommunen
I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.
Nudging til mere grønt i REMA 1000
Denne rapport beskriver nudging-interventioners effekt på salg af grøntsager i et større antal dagligvarebutikker i Danmark.
Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]
Anbefalinger til rammer om det gode måltid i skolen og fritidsordningen
“Rammer om det gode måltid” er Fødevarestyrelsens guide med anbefalinger og inspiration til at skabe gode rammer om måltidet i skolen. Og til inspiration hos fritidsordninger.
Guide til sundere mad i daginstitutionen
Guide til sundere mad i daginstitutionen skal støtte og guide de madprofessionelle i landets daginstitutioner, til at servere sunde og dejlige måltider for børnene.
Et kærligt grønt skub – nudging af forbrugsvaner med fokus på frugt og grønt
Rapporten fra projektet “Et kærligt grønt skub”, beskriver hvordan nudging kan bruges til at understøtte forbrugernes køb af mere frugt og grønt.
Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation
Statusrapport på et projekt om, hvordan sundhedsanprisninger som forbrugerinformation kan bidrage til, at flere får nemt ved, og lyst til, at spise sundere.
Råd om mad og drikke, når du er over 65 år
Fødevarestyrelsen har udgivet supplement til De officielle Kostråd til borgere 65+. Disse skal hjælpe danske borgere til at bevare et godt helbred så lang tid som muligt.
Rammer om det gode måltid
Denne publikation Rammer om det gode måltid rummer Fødevarestyrelsens guide og inspiration til at skabe gode rammer om måltidet i daginstitutionen.