
Balancing health, harmony and hegemony: Parents’ goals and strategies in children’s food related consumer socialization
Målet med denne artikel fra Aalborg Universitet og Aarhus Universitet er at identificere udfaldet af socialisering gennem mad vurderet af forældre og at studere, hvordan forældre socialiserer deres børn til (sund) spisning derhjemme og under madindkøb.

ELDORADO
København Universitets ELDORADO-projekts overordnede formål er at undersøge, hvordan kommunerne bedre kan målrette maden til de ældre, så de får lyst til at spise mere og dermed undgå underernæring.

Vores Sunde Hverdag – et kommunalt sundhedsfremmeprojekt
Formålet med projektet Vores Sunde Hverdag er at udvikle og afprøve en bæredygtig model for sundhedsfremmende og forebyggende arbejde i landets kommuner.

Projekt Sundhed og Lokalsamfund – SoL
Projekt Sundhed og Lokalsamfund – også kaldet SoL – havde til formål at skabe en varig forandring for børnefamilier ift. deres kost-, indkøbs- og bevægelsesvaner. Projektet blev udviklet og gennemført af Steno Diabetes Center A/S, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed og Aalborg Universitet.

Healthy eating interventions in preschools
Denne artikel fra Aalborg Universitet giver overblik over videnskablige artikler med fokus på sundhedsfremmende interventioner i før-skole alderen.

Madklub på Kollegiet – evaluering
Evaluering af Madklub på kollegiet viser, at projektet lykkes med at stimulere madlavningslyst, råvarekendskab, tilberedningskompetencer og fællesspisning blandt unge.

Madklub på kollegiet
Projektet Madklub på kollegiet uddannede “madlavningsambassadører” og gennemførte fællesspisninger på kollegier. Formålet var at øge de unges måltidskompetencer og styrke fællesskab.