Nudging i kantiner på erhvervsskoler

Denne rapport er en del af projektet Sundhed på erhvervsskoler, der blandt andet arbejdede med nudging på erhvervsskoler og blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet (nu Rådet for sund mad). Formålet med projektet var at skabe grundlag for en sund adfærdsændring blandt elever. Dette er sket gennem interventioner med sunde snacks på en række skoler. Hypotesen var, at eksponering ville kunne øge indtaget af sunde snacks og reducere indtaget af usunde snacks. Desuden var det formålet at øge kantinepersonalets kendskab til, hvorledes de kan bruge nudging i egen kantine. Her var målet at præsentere sunde alternativer for de studerende. Nudgeprogrammet bestod i, at sunde snacks blev placeret ved kassen, og at kunderne løbende blev geneksponeret i kantinerne.

Rapporten blev udført af AAU for Hjerteforeningen og Måltidspartnerskabet (nu Rådet for sund mad).

Resultaterne viser, at flere elever valgte at købe sunde snacks i de perioder, hvor programmet kørte.