
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.

Sundere 0-16-årige børn i kommunen
I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.

Indkøbsguide FAQ – sådan vælger du sundere mad og drikke, hvis du har diabetes
Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, der kan være til Indkøbsguiden.

Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed 2019
Denne rapport fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse giver et indblik i danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed. I

Sunde børn – Til forældre med børn i alderen 0-2 år
“Sunde børn” fra Sundhedsstyrelsen er henvendt til forældre med børn 0-2 år. Der beskrives emner som amning, familieliv samt viden om de første uger.

Skolesundhedsarbejde – Håndbog til sundhedspersonale
En håndbog fra Sundhedsstyrelsen til sundhedspersonale i skoler med emner som: ulighed i sundhed, mad og måltider, forebyggelse, sundhedsfremme.

Idekatalog – inspiration til støtteværktøjer til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes
I dette idekatalog kan ernærings- og sundhedsprofessionelle finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes.

Når du skal tage på
Servicestyrelsen, Landbrug og Fødevarer og Sundhedsstyrelsen står bag pjecen Når du skal tage på. Pjecen har fokus på småtspisende ældre og giver ideer og inspiration til, hvordan den ældre kan øge eller stabilisere sin vægt.

Mad til små – fra mælk til familiens mad
Bogen henvender sig til forældre og beskriver mad som børn 0-2 år har brug for at spise. Bogen er udgivet af Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Den Nationale Kosthåndbog
Den nationale kosthåndbog, som Kost & Ernæringsforbundet, Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen står bag, er et praktisk opslagsværk der henvender sig til sundhedsprofessionelle og indeholder viden om mad til raske og syge danskere.