Danskernes sundhed – tal fra Den nationale Sundhedsprofil
Danskernes sundhed er en platform under Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, hvor data fra Den nationale Sundhedsprofil for 2010 2013 og 2017 sammenlignes.
Anbefalinger for den danske institutionskost
Denne publikation fra Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og DTU Fødevareinstituttet er rettet mod personer, der arbejder med og har ansvaret for kosten i landets institutioner.
Amning – håndbog for sundhedspersonale
Denne publikation udgivet af Sundhedsstyrelsen omhandler amning af spædbørn og henvender sig til sundhedspersonale. Publikationen kan bruges i rådgivende samtaler.
Forebyggelsespakke: Mad & måltider
Forebyggelsespakke: mad og måltider, der er udarbejdet af Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, skal understøtte kommunernes arbejde i forhold til at fremme sunde mad- og måltidsvaner hos borgerne.
Evidens for livsstilsinterventioner til børn og voksne med svær overvægt
Denne publikation fra Sundhedsstyrelsen og Københavns Universitet beskriver evidensen for livsstilsinterventioner med henblik på vægttab hos børn og voksne med svær overvægt.
Ernæring til spædbørn og småbørn – en håndbog til sundhedspersonale
Denne publikation fra Sundhedsstyrelsen indeholder viden og anbefalinger om ernæring og kost til spædbørn og småbørn op til 3 år. Kan bruges til rådgivning af forældre.
Danskernes sundhed: Den Nationale Sundhedsprofil
Den nationale undersøgelse er udgivet af Sundhedsstyrelsen og giver overblik over danskernes sundhed, sygelighed og trivsel og behandler bl.a. kost.
Børn og unges sundhed og trivsel – anbefalinger til kommuner
Sundhedsstyrelsens publikation indeholder anbefalinger og inspiration til kommuner ift. arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse målrettet børn og unge.
Bedre måltider til ældre
Bedre måltider til ældre er en hjemmeside fra Sundhedsstyrelsen, der samler praksisnær viden og cases fra kommuner som inspiration til bedre måltider for ældre.
Ja tak, lidt mindre
Med Ja tak, lidt mindre sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. Det er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.