SPIS SUNDERE DK
Menu Toggle
  • Initiativer
  • Aktuelt
  • Viden
  • Kalender
  • Medlemmer
  • Netværk
Søg
Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin
  • Om Rådet for sund mad
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev

publikation

Viden: Rapport

Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2022

Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]

Viden: Publikation

The Nordic Monitoring System

The Nordic Monitoring System fra Nordisk Ministerråd omhandler i alt 18.000 deltagere fra Norden, med to undersøgelser fra hhv. 2011 og 2014.

Forsiden klimaanprisninger og kostråd
Viden: Publikation

Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Vejledningen giver enkle eksempler på, hvordan klimaanprisninger og kostråd kan bruges mhp. at fremme sunde og klimavenlige fødevarer.

Viden: Publikation

10 tips til nudging: Flyt adfærden og få økonomi i det grønne

Katalog fra Dansk Gartneri med 10 tips til hvordan detail og foodservice kan nudge forbrugerne til grønne fødevarevalg.

Viden: Rapport

Madkultur i en krisetid

Særudgave af Madkulturens befolkningsundersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner under coronanedlukningen.

Viden: Publikation

Fakta om overvægt og portionsstørrelser

Til Rådets projekt Ja tak, lidt mindre har Kræftens Bekæmpelse udviklet et faktaark om overvægt og portionstørrelser.

Viden: Publikation

Den gode madpakke

Den gode madpakke er 3F’s guide til, hvordan 3F’ere (og andet godtfolk) kan få sig en god madpakke i løbet af arbejdsdagen.

Viden: Rapport

Børn, Unge og Mad 2020

Børn, Unge og Mad er en ny, årlig tilbagevendende analyse fra Arla Fonden, der giver indblik i børn og unges tanker, følelser og erfaringer med mad.

Viden: Publikation

Sustainable healthy diets – guiding principles

Denne publikation fra FAO og WHO præsenterer vejledende principper om bæredygtig og sund kost

Et halvt savoykål
Viden: Publikation

Vidste du, at …

Landbrug og Fødevarer har udgivet arkene Vidste du at … Vidste du, at… er udviklet til sundheds- og ernæringsprofessionelle i deres vejledning af borgere i forskellige livssituationer.  Arkene er illustrerede og indeholder fx dagkostforslag, der lever op til De officielle Kostråd i forhold til den givne målgruppe, opskrifter og nyttig information. Find de forskellige ark […]

Viden: Publikation

Grøntsagsprofiler – En undersøgelse om danskernes holdninger til og brug af grøntsager

I indsatsen for at få danskerne til at spise flere grøntsager, har vi tegnet signalement af 37 grøntsager og fundet deres styrker og svagheder, muligheder og trusler.

Viden: Publikation

Guide til sundere mad på uddannelsesinstitutionen og arbejdspladsen

Fødevarestyrelsens “Guide til sundere mad på uddannelsesinstitution og arbejdspladsen” skal støtte de madprofessionelle i at servere sund og varieret mad.

Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin