Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Vejledningen giver enkle eksempler på, hvordan klimaanprisninger og kostråd kan bruges mhp. at fremme sunde og klimavenlige fødevarer.
10 tips til nudging: Flyt adfærden og få økonomi i det grønne
Katalog fra Dansk Gartneri med 10 tips til hvordan detail og foodservice kan nudge forbrugerne til grønne fødevarevalg.
Madkultur i en krisetid
Særudgave af Madkulturens befolkningsundersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner under coronanedlukningen.
Fakta om overvægt og portionsstørrelser
Til Rådets projekt Ja tak, lidt mindre har Kræftens Bekæmpelse udviklet et faktaark om overvægt og portionstørrelser.
Den gode madpakke
Den gode madpakke er 3F’s guide til, hvordan 3F’ere (og andet godtfolk) kan få sig en god madpakke i løbet af arbejdsdagen.
Børn, Unge og Mad 2020
Børn, Unge og Mad er en ny, årlig tilbagevendende analyse fra Arla Fonden, der giver indblik i børn og unges tanker, følelser og erfaringer med mad.
Sustainable healthy diets – guiding principles
Denne publikation fra FAO og WHO præsenterer vejledende principper om bæredygtig og sund kost
Vidste du, at …
Landbrug og Fødevarer har udgivet arkene Vidste du at … Vidste du, at… er udviklet til sundheds- og ernæringsprofessionelle i deres vejledning af borgere i forskellige livssituationer. Arkene er illustrerede og indeholder fx dagkostforslag, der lever op til De officielle Kostråd i forhold til den givne målgruppe, opskrifter og nyttig information. Find de forskellige ark […]
Grøntsagsprofiler – En undersøgelse om danskernes holdninger til og brug af grøntsager
I indsatsen for at få danskerne til at spise flere grøntsager, har vi tegnet signalement af 37 grøntsager og fundet deres styrker og svagheder, muligheder og trusler.
Anbefalinger til rammer om det gode måltid i skolen og fritidsordningen
“Rammer om det gode måltid” er Fødevarestyrelsens guide med anbefalinger og inspiration til at skabe gode rammer om måltidet i skolen. Og til inspiration hos fritidsordninger.