Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv
Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.
Danskernes forbrug af slik og chips – en undersøgelse af portionsstørrelser
Rapport fra MAPP Centret, Aarhus Universitet med fokus på danskernes forbrug af slik og chips.
Covid19’s påvirkning på madkulturen – nu og på sigt
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvordan Covid19 har påvirket madkulturen. Bl.a. er interessen for fødevarer og madlavning steget.
Millennials fremtidens forbrugere
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvem millennieals er. De er attraktive og krævende og de skiller sig ud ift. forbrug, værdier og holdninger.
Børn, Unge og Mad – Børneanalyse 2021
Undersøgelsen fra Arla Fonden viser at de fleste børn får sund aftensmad i ugedagene, og at der oftere er lidt usundere mad i weekenden.
Danskernes kostvaner 2011-2013
Undersøgelse fra DTU om udviklingen i danskernes kostvaner
Sådan har Corona påvirket danskernes forbrug
Coops analyse af danskernes indkøbsvaner under coronanedlukningen i marts og april 2020.
Changes in Food Consumption During the COVID-19 Pandemic: Analysis of Consumer Survey Data From the First Lockdown Period in Denmark, Germany, and Slovenia
Studiet fra CBS (med flere) viser, at der er ændringer i mad- og indkøbsvaner under nedlukningen i foråret 2020.
Hvad betyder corona-pandemien for danskernes sundhed?
Undersøgelsen fra Yougov omhandler 1025 danskere over 18 år. 26% oplyser, at de har øget deres indtag af slik, chips og søde sager. Endvidere oplyser hver fjerde dansker, at deres vægt er steget under corona-pandemien. Hver femte dansker mener, at deres fysiske sundhedstilstand er blevet dårligere under pandemien, og 17% oplyser, at den psykiske sundhedstilstand er blevet dårligere under pandemien.
Hvad betyder corona-pandemien for danskernes kostvaner?
Undersøgelsen omhandler hvad 1300 danskerne i alderen 18-65 år spiser og drikker, samt hvor meget de bevæger sig under corona-pandemien.