RISE klimadatabase

RISE (Research Institute of Sweden) er et svensk statsejet forskningsinstitut, der bl.a. har en klimadatabase med over 750 råvarer og produkter. Adgang til databasen er forbundet med betaling.

Beregningsgrundlag og data bag databasen er baseret på ISO 14 040 series standarden. ISO-standarden beskriver dog ikke livscyklusanalysen i detaljer.

Der findes forskellige beregningsværktøjer for CO2-udledning, der hver især bygger på forskellige data og beregningsmetoder. Der findes dog pt. ikke et officielt beregningsværktøj til opgørelse af fødevarers CO2-udledning. De beregningsværktøjer til professionelle køkkener, som præsenteres her i Værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener, optræder alle i rapporten Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktion af sund og klimavenlig mad, som Aarhus Universitet har udført i samarbejde med Københavns Professionshøjskole som en rådgivningsopgave for Fødevarestyrelsen i forbindelse med projektet Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener.