Kvinde kigger på vareindholdet på en fødevarer for at tjekke hvad der er sunde fødevarer til mennesker med diabetes

Rådgivning og vejledning af borgere med diabetes

I et nyt idekatalog kan ernærings- og sundhedsprofessionelle finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes.

Nu får ernærings- og sundhedsprofessionelle ét samlet sted, hvor de kan finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes. Om alt fra Indkøbsguide til film om livet med diabetes, app til kulhydrattælling, opskrifter og madplaner. Det sker i et nyt Idekatalog, hvor der præsenteres et overblik over apps, madopskrifter, film og andre eksisterende støtteværktøjer, der kan bidrage til den ernærings- og sundhedsprofessionelles rådgivning og vejledning af borgere med diabetes. Idekataloget tager udgangspunkt i de, for 2019, gældende kostanbefalinger til borgere med type 1- og type 2-diabetes.

Du kan hente Idekataloget helt gratis lige her. 

Idekataloget udspringer af Rådets projekt Sunde fødevarer til mennesker med diabetes.

Hjælp til hverdagen

Ved at samle viden og information om en hverdag med diabetes, giver Idekataloget både borgere med diabetes og ernærings- og sundhedsprofessionelle mulighed for at skabe de bedste forhold med et liv med diabetes. For det er i hverdagen, at de største udfordringer kan opstå, men det er også her, hvor der kan gøres en forskel. Og støtteværktøjer som Indkøbskortet eller app’en Gravid med diabetes giver konkrete og brugbare råd til, hvordan hverdagen kan gøres lidt nemmere.

Den nationale diabeteshandlingsplan

Idekataloget er udarbejdet i forbindelse med Den nationale diabeteshandlingsplan, Satspuljeaftale for sundheds- og ældreområdet 2017-2020 Initiativ 4: Sunde fødevarer til mennesker med diabetes i regi af Rådet for sund mad i et samarbejde mellem Diabetesforeningen, Sundhedsstyrelsen, Komiteen for Sundhedsoplysning samt Kost & Ernæringsforbundet. Følgegruppen består af Sundheds og Ældreministeriet, Landbrug & Fødevarer, KL, Bispebjerg Hospital, Fødevarestyrelsen og Steno Diabetes Center Copenhagen.