Viden

Rådet for sund mad tager afsæt i De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen og i øvrige anbefalinger fra Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, som er baseret på den bedste tilgængelige viden og evidens om mad, måltider og sundhed.

I Rådet for sund mad er der gennem tiden lavet en række undersøgelser og projekter, hvor der er udviklet ny viden. Nedenfor ses nogle af undersøgelserne.


Er der viden du mangler, så kontakt sekretariatet, som kan hjælpe dig.

De officielle anbefalinger

Fødevarestyrelsen, De officielle kostråd og Sundhedsstyrelsen, Den nationale sundhedsprofil

Børn og mad

Madleg inspirerer til maddannelse, madmod og madglæde

Sund og klimavenlig mad

Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Vægtstatus, mad og måltidsvaner

Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner

Ja tak, lidt mindre

Ja tak, lidt mindre

Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

Find tidligere analyser og rapporter fra projektet: Sundere fødevarer til mennesker med diabetes

Nudging

Nudge for sundhed

Faktaark om madmyter

I projektet Kritisk Tænkning har medlemmer af Rådet for sund mad udarbejdet en række faktaark om typiske madmyter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet