Viden

Rådet for sund mad tager afsæt i De officielle Kostråd fra Fødevarestyrrelsen og i øvrige anbefalinger fra Fødevarestyrrelsen og Sundhedsstyrelsen, som er baseret på den bedste tilgængelige viden og evidens om mad, måltider og sundhed.

I Rådet for sund mad er der gennem tiden lavet en række undersøgelser og projekter, hvor der er udviklet ny viden. Nedenfor ses nogle af undersøgelserne.

De officielle anbefalinger

Fødevarestyrelsen – De officielle kostråd, Sundhedsstyrelsen – Den nationale sundhedsprofil

Børn og mad

Madleg inspirerer til maddannelse, madmod og madglæde

Sund og klimavenlig mad

Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Vægtstatus, mad og måltidsvaner

Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner

Ja tak, lidt mindre

Ja tak, lidt mindre

Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

I regi af Rådet samles og udvikles materiale og viden om diabetes. Formålet er at gøre det nemmere for mennesker med diabetes at købe sunde fødevarer.

Nudging

Nudge for sundhed

Faktaark om madmyter

I projektet Kritisk Tænkning har medlemmer af Rådet for sund mad udarbejdet en række faktaark om typiske madmyter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet