Vores mission
Rådet for sund mad er etableret for at understøtte initiativer, der kan bidrage til visionen om, at alle spiser sundere. Det kan vi ikke lykkes med alene. Det kræver, at mange er med og løfter på forskellig vis. Rådet for sund mads mission er derfor, at vi sammen arbejder for sundere mad og måltider.
Rådet for sund mad arbejder gennem en national netværks- og samarbejdsplatform for sundere mad og måltider, hvor relevante aktører på tværs af sektorer kan mødes om initiativer der fremmer sundere mad- og måltidsvaner. Med mad- og måltidsvaner forstås: det vi spiser og drikker samt hvor, hvordan og med hvem, vi gør det.
Fokusområder
Mad- og sundhedskompetencer
Vi arbejder for, at alle, der arbejder med mad i deres professionelle virke, har viden om kompetencer til og forudsætninger for at tilberede og servere sunde måltider.
Sundere valg
Vi arbejder for at gøre det nemmere at træffe sundere valg i hverdagen. Vi arbejder for et sundere madmiljø, hvor befolkningen præsenteres for sundere valgmuligheder i de forskellige måltidsarenaer (detailhandlen, kantinen, skolen mv.)
Kommunikation om mad, måltider og sundhed
Vi arbejder for, at danskerne kan navigere i junglen af sundhedsbudskaber, bl.a. ved at fremme de officielle anbefalinger fra Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen og understøtte en motiverende og handlingsanvisende mad- og sundhedskommunikation.
Sekretariatet
Sekretariatet i Rådet for sund mad står for udvikling og drift af Rådet for sund mad som en attraktiv netværks- og samarbejdsplatform. Vi sætter en dyd i at have en god kontakt med medarbejdere fra vores 28 medlemsorganisationer og at betjene bestyrelsen, så de har de bedst mulige rammer for at udføre deres arbejde. Derudover bruger vi vores arbejdsdage på at være involveret i udviklingen af Rådet for sund mads initiativer, planlægge, koordinere og facilitere vores fælles aktiviteter og på at kommunikere om Rådet for sund mads aktiviteter til vores medlemmer og omverden.
Hvem er Rådet for sund mad?
Medlemmerne er Rådet for sund mad. Medlemmerne er styrelser (inkl. ministerier), sundhedsorganisationer, kommuner, NGO’er, uddannelsesinstitutioner, fødevarevirksomheder, detailhandlen, brancheorganisationer og andre, der hver især og sammen har fokus på mad, som et vigtigt element i at forbedre danskernes sundhed.
Rådet for sund mad – der tidligere hed Måltidspartnerskabet blev etableret i 2012 på baggrund af regeringens tværministerielle strategi for mad, måltider og sundhed, der arbejdede for en overordnede målsætning om at forbedre danskernes mad- og måltidsvaner. I 2018 blev det omdøbt til Rådet for sund mad. Både i Måltidspartnerskabet og i Rådet for sund mad har udgangspunktet været at skabe et stærkt samarbejde og netværk for sundere mad og måltider på tværs af sektorer, organisationer og virksomheder i Danmark.
Rådet for sund mad har en vigtig plads i det professionelle mad-Danmark, som den netværks- og samarbejdsplatform, der kan samle aktører på tværs af sektorer for at skubbe på visionen om, at alle spiser sundere. Rådet for sund mads rolle er at være den centrale aktør, som bygger bro og skaber netværk for at samle de faglige områder mad og sundhed.
Sekretariat
Katrine Svarre Müller
Netværks- og partnerskabschef
Celina Juul Olsen
Studentermedhjælper
Bestyrelsen
Forperson
Kirstine Hartvig Mahler
Chef for Bæredygtig mad og sundhed i Fødevarestyrelsen
Næstforperson
Judith Kyst
Direktør, Madkulturen
Næstforperson
Mette Gammicchia
Chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer
Medlem
Tatjana Hejgaard
Chefkonsulent, Sundhedstyrrelsen
Medlem
Johan K. Dal
Projekt- og kursuschef, Hotel- og Restaurantskolen
Medlem
Maja Møller
Senior manager, Arla Danmark
Medlem
Natasha Selberg
Ernæringsfaglig chefkonsulent, Hjerteforeningen
Medlem
Pia Heidi Nielsen
Sektorformand, FOA
Medlem
Anne-Marie Jensen Kerstens
Fødevarechef, De Samvirkende Købmænd
Medlem
Astrid Dahl
Chefkonsulent i børne og unge forvaltningen, Københavns kommune
Strategi
Sundhed er pejlemærke for arbejdet med mad og måltider
Rådet for sund mad tager afsæt i De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen og i øvrige anbefalinger fra Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, som er baseret på den bedste tilgængelige viden og evidens om mad, måltider og sundhed. I Rådet for sund mads arbejde er sundhed det vigtigste pejlemærke, og maden og måltiderne er det værktøj, vi er skarpe på og benytter for sammen at skabe en sundere hverdag for danskerne.