Mad og måltider spiller en stor rolle i behandling
Hovedfokus i projektet Godhavn 360 grader var at få mad og måltider til at spille en større rolle i behandling af børn og unge på behandlingsinstitutionen Godhavn.
Måltidskodeks og Kostnotat
Som en del af projektet blev der udviklet et Måltidskodeks og et Kostnotat, som skulle styrke og støtte arbejdet med maden og måltiderne. Materialerne kan bruges som inspiration for andre institutioner, der ønsker at arbejde med deres mad, måltider og sundhed.
Projektet Godhavn 360 grader blev udviklet i regi af Rådet for sund mad i samarbejde med Godhavn, Meyers Madhus og Kost & Ernæringsforbundet. Samarbejdet om Godhavns mad og måltider lykkedes med at give mad og måltider på Godhavn en større og mere central plads i hverdagen og i behandlingen. Dermed kan projektet være til stor inspiration for andre institutioner, der ønsker at arbejde med maden og måltidet som del af børn og unges sociale såvel som psykiske udvikling.
“Alt det et måltid kan”
I en artikel fra Ugeposten fra februar 2020 fortæller Godhavns børn, ansatte og forstander om de positive forandringer projektet og Måltidskodekset har skabt. Her fortæller forstander Søren Skjødt bl.a. at
”Den største overraskelse for mig er, at det ikke handler om maden. Men alt det omkring maden – alt det et måltid kan. Alle er blevet mere bevidste om måltidet og det samvær, der er i måltidet”.
Mad og måltider er et centralt element på Godhavn
I projektet Godhavn 360 grader var målet, at kosten skulle have en høj kvalitet samtidig med, at madlavningen såvel som måltidet skulle blive et vigtigt og centralt element for både voksne og børn på Godhavn. Alt dette skulle være med til at sikre en god trivsel for de anbragte børn.