Bælgfrugternes Dag – undervisning
Har du lyst til at undervise om bælgfrugter? Så er der hjælp at hente her. Vi har samlet undervisningsmaterialer, som tidligere er blevet udviklet, og hvor bælgfrugter er centrale.
Alverdens bælgfrugter
Afsender: Madkulturen og Gyldendal
Hvad er det: Et forløb der skal gøre elever klogere på, hvad bælgfrugter er. Eleverne vil lære hvad bælgfrugter indeholder af næringsstoffer, og hvorfor vi i disse år er optaget af at spise flere bælgfrugter til hverdag.
Målgruppe: 5.-6. klasse (Madkundskab)
Madkamp – Bælgfrugter og bæredygtighed
Afsender: University College Nordjylland, VIA University College i Aarhus i samarbejde med madkundskabslærerstuderende og Madkulturen.
Hvad er det: Lærevejledning, elevhæfte +plakater
Målgruppe: Skoleelever i 4.-7. klasse (madkundskab)
GoCook – ”Klima-cool i køkkenet” (om bælgfrugter)
Afsender: COOP Skolekontakten
Hvad er det: Lærervejledning og elevhæfte om klimavenlig mad – herunder et afsnit om bælgfrugter
Målgruppe: Skoleelever i 4.-8. klasse (madkundskab)
Rebælg (rebaelg.dk)
Afsender: Dansk Vegetarisk Forening
Hvad er det: Digitalt læringsunivers
Målgruppe: Skoleelever i 4.-8. klasse (madkundskab)
Pep grønt-køkkenet op med bælgfrugter
Afsender: Smag for livet (fag med smag)
Hvad er det: Undervisningsmateriale til udprint
Målgruppe: Skoleelever på erhvervsskoler
Metodik og smag – om bælgfrugter
Afsender: Metodikogsmag.dk
Hvad er det: Digitalt læringsunivers med info og videoer af tilberedning
Målgruppe: Ansatte i professionelle køkkener samt elever på erhvervsskoler og professionshøjskoler.
Bælgfrugter i det professionelle køkken
Afsender: Plantebaseret Videncenter
Hvad er det: 7 korte læringsvideoer (45 min. i alt), opdelt i emner, der inspirerer og vejleder køkkenfaglige til at bruge flere bælgfrugter i køkkenet.
Målgruppe: Ansatte i professionelle køkkener