Sund og klimavenlig mad

Hjælp til et sundt og klimavenligt valg

Fødevareproduktionen står for en betydelig del af den samlede klimabelastning, og derfor kan en ændring i sammensætningen af den mad, vi spiser, være med til at gøre en forskel for klimaet. I mange tilfælde er de fødevarer, der fremhæves positivt i kostrådene også de fødevarer, der har et lavere klimaaftryk, hvorfor Rådet for sund mad ser det som en vigtig opgave at hjælpe forbrugerne med at træffe et mere klimavenligt valg, der samtidig er sundere.

Brug af klimaanprisninger og kostråd kan være én måde at fremme forbrugernes valg af sundere fødevarer med et lavere klimaaftryk i indkøbs- eller spisesituationen.

Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener.

Forskere fra Aarhus Universitet – med bidrag fra Københavns Professionshøjskole – har i en ny rapport undersøgt, hvordan de professionelle køkkener er rustet til madlavning efter De officielle Kostråd, samt hvilke værktøjer de finder vigtige.

Rapporten er udarbejdet i forbindelse med Rådets projekt Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener.

DCArapport195.pdf

Materialer

Tilmeld dig nyhedsbrevet