Det kan være en udfordring at vælge rigtigt, hvis man har diabetes og vil planlægge sammensætningen af sin mad. Projekt Sunde fødevarer til mennesker med diabetes fokuserer på at øge viden og information om sunde valg af fødevarer. Projektet gennemføres i regi af Rådet for sund mad med Kost og Ernæringsforbundet som projektleder.
Projektets overordnede mål er at gøre det lettere for personer med diabetes at følge De officielle Kostråd under hensyntagen til individuelle mål og strategier. Den rette kost er en del af en velreguleret diabetes, og det er særlig vigtigt at have fokus på indtaget af kulhydrater – både mængde, type og fordeling over dagens måltider. Det bidrager til at stabilisere blodsukkeret.
Projektets har både haft fokus på de professionelle, der rådgiver og vejleder om diabetes; på mennesker, der har diabetes; og på detailhandlen, der spiller en vigtig rolle, når det skal være nemt at vælge sunde mad- og drikkevarer.
Tidsplan
2018-2020
Organisationer
Diabetesforeningen
Komiteen for Sundhedsoplysning
Kost og Ernæringsforbundet
Rådet for sund mad
Sundhedsstyrelsen
Følgegruppe
Bispebjerg Hospital
De Samvirkende Købmænd
Fødevarestyrelsen
Kommunernes Landsforening
Landbrug & Fødevarer
Steno Diabetes Center
Sundheds- og Ældreministeriet
Kontakt
Karina Kyhn Andersen, Kost og Ernæringsforbundet
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
© 2025 Rådet for sund mand – Designet af Auxo.dk