Danskernes kostvaner – Spæd- og småbørn 2006-2007
I denne rapport Danskernes kostvaner – Spæd- og småbørn 2006-2007 fra DTU Fødevareinstituttet undersøges, hvad danske spæd- og småbørn (6 mdr. – 3 år) spiser og drikker. Med udgangpunkt i børnenes indtag af energi og næringsstoffer vurderes det, hvorvidt børnenes kost lever op til anbefalingerne.
Rapporten viser hovedresultater fra undersøgelsen Den nationale undersøgelse af kostvaner blandt spæd‐ og småbørn. Data blev indsamlet i 2006‐07.
Resultater og konklusion
I rapporten præsenteres resultater af børnenes indtag af forskellige fødevarergrupper som bl.a. kød, fisk, brød, frugt, grønsager og mælkeprodukter. Herudover ses på indtaget af energigivende næringsstoffer, samt vitaminer og mineraler.
I rapporten konkluderes det, at kosten for danske spæd‐ og småbørn opfylder størstedelen af anbefalingerne ift. næringsstofferne, samt at anbefalingerne om tilskud af jern og vitamin D er berettiget. Småbørnenes kost indeholder dog for meget mættet fedt og salt, og afspejler derfor kosten hos større børn og voksne. Fødevarer som grøntsager og fisk kan med fordel øges i småbørnenes kost.
Dette er den første nationale kostundersøgelse, som er gennemført blandt danske spæd‐og småbørn.
Find rapporten hos DTU Fødevareinstitut ved at kigge under år 2013.