Faktaark om madmyter

Der findes mange myter om mad, og nogle gange kan det være svært at holde styr på, hvad der er sandt eller falsk. Derfor er flere af Rådets medlemmer gået sammen om at udarbejdet en række faktaark om typiske madmyter.

Til de ernæringsprofessionelles møder med madmyter

Faktaarkene skal hjælpe kost- og ernæringsprofessionelle med at føle sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde. Faktaark om madmyter er blevet udarbejdet i forbindelse med Rådets projekt Kritisk Tænkning.

#Sundtellerfalsk

Se også Fødevarestyrelsens film #sundtellerfalsk, hvor de har fået kostinfluenserne Morten Svane og Morten Elsøe til at se på de videnskabelige fakta bag nogle kendte madmyter. I filmene dækker de bl.a. mælkeprodukter, mættet fedt og kulhydrater. De kommer også ind på, hvad der er sundt og hvad der er usundt. Her pointeres det, at fødevarer ikke i sig selv er sunde eller usunde. Ifølge Kostrådene er søde sager og fastfood ikke forbudt, men opfordrer til, at man spiser det med måde. Og husk det overordnede kostråd, der lyder: spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv.