Sund mad
Hvad er sund mad?
I Rådet for sund mad samarbejder vi om, at alle spiser sundere i fremtidens Danmark. Når vi skriver “at spise sundere” mener vi, at man følger Fødevarestyrelsens officielle kostråd. Sund mad er ikke en absolut, men må tage udgangspunkt i den enkeltes sundhedstilstand, læring og opfattelse af mad og måltider, interesser og selvoplevede behov. Selv små skridt kan have effekt, ligesom de kan være begyndelsen på større forandringer.
Rådet er åben for at diskutere sund mad og sundere måltider med alle, der vil indgå i dialog om, hvad det samlet set vil sige at spise sundere. I den diskussion vil Rådet altid tage udgangspunkt i den bedst tilgængelige viden og evidens.

En forebyggende indsats
Rådet vil gennem en ambitiøs og tidlig indsats forebygge negative fysiske og psykiske konsekvenser af usunde mad- og måltidsvaner. For at opnå dette har Rådet en nysgerrig tilgang til, hvad der kan være motivation til at spise sundere. Derfor sætter Rådet både fokus på maden og på rammerne omkring måltiderne.
Mad, måltider og sundhed
Mange udfordringer i krydsfeltet mellem mad, måltider og sundhed er komplekse og kræver en indsats på flere niveauer for at skabe positive forandringer. Derfor er Rådet sat i verden som et tværsektorielt offentligt-privat samarbejde, der mobiliserer alle kræfter, der vil bidrage til en national indsats for sund mad og sundere måltider i Danmark.
Hvad gør Rådet for sund mad ?
Rådet udvikler og eksekverer samarbejdsinitiativer, der kan virkeliggøre visionen om, at alle spiser sundere. Det gør vi på tværs af vores 28 medlemsorganisationer i dialog og samarbejde med alle relevante stakeholdere, herunder fonde og andre finansieringskilder.