Maddag

Sammen om maden på tværs af generationer

Maddag er en festdag når vi hvert år sætter vi fokus på måltider, fællesskaber og fortællinger om ernæring.

Hver dag serveres der over 1.000.000 offentlige måltider. Af dem er næste 600.000 enten til børn i dagtilbud eller til sårbare ældre. Det gode måltid er en vigtig faktor for trivsel og sundhed. Maddag sætter spot på ernæringsfaglighed og viser værdierne af det fælles måltid, hvor de gode og hyggelige måltider spises.

Det er en hyldest til alle, der får det daglige måltid til at fungere – både madprofessionelle medarbejdere i køkkenerne, og medarbejdere der deltager i måltiderne sammen med børnene og de ældre.

Maddag 2025 er onsdag den 24. september.

Det gastronomiske tema i år er ”farven orange”, både i daginstitutioner og på plejehjem, så hvis I vil være med til at farve Danmark orange, så skynd jer at tilmelde jeres arbejdsplads til Maddag 2025.

Følgende materialer følger med:

  • Opskriftshæfte
  • Reklameplakat
  • Aktivitetsplakat
  • Samtalekort til plejehjem
  • Diplomer til daginstitutioner

 

Du kan løbende finde information om Maddag 2025 her: kost.dk/maddag

Har du spørgsmål til Maddag 2025, er du altid velkommen til at kontakte Ellen Tørsleff på 31636610 eller eto@kost.dk 


I kan tilmelde jer Maddag her:

Efter tilmelding vil I modtage mail med materialer.


Fordelene ved maddag:

Sætte fokus på mad og måltider

Sætte fokus på vigtigheden af din faglighed og det tværfaglige samarbejde

Skabe opmærksomhed blandt pårørende og forældre

Skabe opmærksomhed i lokalsamfundet via den lokale presse

Skabe sammenhold på arbejdspladsen og synliggøre kollegaers kompetencer for hinanden

Skabe gode oplevelser og en mindeværdig dag


Samarbejdspartnere:

Maddag afholdes af Kost og Ernæringsforbundet i samarbejde med FOA. Følgegruppen bag er Rådet for sund mad, Landbrug & Fødevarer, Ældre Sagen, Fødevarestyrelsen, BUPL og FOLA – Forældrenes Landsforening.

Vidste du at…

  • Måltidsvaner og sundhedsadfærd grundlægges i barndommen og har indflydelse på livsstilsvaner senere i livet.
  • Op til 70 % af børns energibehov dækkes i løbet af en dag i daginstitutionen.


Siden 2015 har Rådet for sund mad været involveret i Maddag.

Tetens, I, et. al, (2018): Fremme af sunde mad- og måltidsvaner blandt børn og unge, København, Vidensråd For Forebyggelse

Iversen, JD, Sabinsky M (2011): En undersøgelse af mad- og måltidskulturen i daginstitutioner med forskellige madordninger. Søborg: DTU Fødevareinstituttet.

Fakta

Tidsplan
2015 – 2024

Organisationer
BUPL
FOA
FOLA
Kost og Ernæringsforbundet
Landbrug & Fødevarer
Rådet for sund mad

Kontakt
Ellen Tørsleff, Kost og Ernæringsforbundet på mail: eto@kost.dk
Jeanette W. Staffeldt, FOA på mail: jews001@foa.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet