Medlemmer
Det siger medlemmerne
“Arla har valgt at være medlem af Rådet for sund mad, fordi vi deler visionen om at fremme sundere madvaner blandt danskerne. Danmark har gode traditioner for udvikling af netværk og offentligt-private partnerskaber, og i Arla ser vi en stor styrke i at dele vores viden og erfaringer med Rådet for sund mads øvrige medlemmer. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde.”
Maja Møller
Arla, Senior Public Affairs Manager og bestyrelsesmedlem i Rådet for sund mad
“Vi er med i Rådet for sund mad, fordi vi tror på stærke partnerskaber. Det er afgørende, at vi arbejder samlet for at skabe forandringer, der gør, at danskerne spiser sundere. Rådet for sund mad er et inspirerende netværk, hvor vi får ny viden, deler erfaringer og indgår i nye samarbejder.”
Mette Bøgebjerg Jørgensen
Hello Kitchen, Foreningschef
”Hjerteforeningen er en del af Rådet for sund mad fordi vi ser det som yderst relevant at arbejde sammen om en fælles og vigtig dagsorden om at flere danskere spiser sundere og arbejde mod at gøre det nemmere for alle at tage de sunde mad- og måltidsvalg. En dagsorden vi ikke kan lykkedes med alene og derfor er Rådet en vigtig platform for et stærkt samarbejde og netværk for sundere mad og måltider som vi er glade for at være en del af og bidrage til. Vi har været med siden partnerskabets begyndelse og ser det som vigtigt at vi er samlet på tværs af myndigheder, fødevarevirksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommuner og sundhedsorganisationer, så vi hver især kan spille ind med det vi gør bedst ift. til at forbedre danskernes mad- og måltidsvaner.”
Natasha Selberg
Hjerteforeningen, Ernæringsfaglig chefkonsulent og bestyrelsesmedlem i Rådet for sund mad
”Rådet for sund mad er for os et godt udgangspunkt for samarbejde og netværk på madområdet. Det er et forum på tværs af offentlige og private aktører, hvor vi bliver klogere på hinandens perspektiver og sammen kan fremme de sunde måltider i DK.”
Astrid Dahl
Københavns Kommune, Chefkonsulent i børne og unge forvaltningen og bestyrelsesmedlem i Rådet for sund mad
”Madkulturen er en del af Rådet for sund mad, fordi vi tror på, at reelle forandringer kræver fælles handling. Mad spiller en afgørende rolle for både sundhed, bæredygtighed og fællesskab, og det ansvar kan ingen løfte alene.
Rådet for sund mad samler de vigtigste aktører på tværs af sektorer i en fælles dagsorden, hvor vi deler viden, går sammen om at skabe opmærksomhed og udvikler løsninger, der fremmer sundere madvaner og gør en reel forskel i danskernes hverdag. Jeg glæder mig over, at Madkulturen er med i dette vigtige fællesskab.”
Judith Kyst
Madkulturen, Direktør og næstforperson i Rådet for sund mads bestyrelse
”De Samvirkende Købmænd (DSK) er medlem af Rådet for sund mad, fordi vi tror på, at varige forandringer skabes gennem stærke partnerskaber. Som en netværks- og samarbejdsplatform samler Rådet for sund mad aktører på tværs af sektorer for at skabe fælles løsninger – et skridt ad gangen. Ingen virksomhed, organisation, uddannelsesinstitution, myndighed eller kommune kan alene ændre danskernes mad- og måltidsvaner – vi løfter i flok.”
Anne-Marie Kerstens
De Samvirkende Købmænd og bestyrelsesmedlem i Rådet for sund mad
”I Landbrug & Fødevarer har vi bakket op om Rådet for sund mad, siden etableringen. Det vi spiser påvirker vores sundhed og vores medlemmer leverer fødevarer som indgår i en sund og varieret kost. Derfor er sundhed en vigtig agenda for os. Deltagelse i Rådet for sund mad giver os en unik mulighed for at samarbejde med andre aktører om en vigtig dagsorden, som kun kan løftes, hvis alle arbejder i samme retning. Gennem fælles initiativer, netværk og mulighed for at etablere nye samarbejder, kan vi nå længere ud med sundhedsindsatser. Desuden er det en stor styrke og unikt at så mange forskellige partnere, både private og offentlige, NGO’er, detail og producenter kan samarbejde om et fælles mål som sundere mad til alle.”
Mette Gammicchia
Chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer og næstforperson i Rådet for sund mads bestyrelse
”FOA er medlem af Rådet for sund mad fordi forebyggelse gennem sund mad og gode vaner er en stor del af vores medlemmers faglighed.
Vores medlemmer laver hver dag mad til en lang række af Danmarks borgere og patienter – dagtilbud, skoler, kantiner, sygehuse, ældre m.fl.
De udvikler opskrifter og laver mad hver dag, der udvikles på baggrund af kostråd, anbefalinger og ikke mindst mad der tager hensyn til vores klima.
Det netværk på tværs af myndigheder, styrelser organisationer og praktikere fra køkkener og producenter, som vi oplever i Rådet for sund mad sikrer,
at vi som faglige organisation for rigtig mange køkkenansatte følger med den seneste viden, forskning og tendenser.“
Pia Heidi Nielsen
Fagpolitisk Ordfører, FOA og bestyrelsesmedlem i Rådet for sund mad
”Fødevarestyrelsen har jeg haft stor glæde af samarbejdet med Rådet for sund mad, der spiller en afgørende rolle i at samle aktører på tværs af sektorer om at gøre det sunde valg til det nemme valg. Jeg har oplevet, at Rådet for sund mad har gennem sin stærke netværks- og samarbejdsplatform har formået at skabe en ramme, hvor offentlige og private aktører kan arbejde sammen om at styrke danskernes mad- og måltidsvaner. Gennem initiativer som Den Nationale Grønt Uge og Maddag har Rådet for sund mad vist sin evne til at omsætte viden til praksis og skabe konkrete løsninger, der gør en reel forskel. Deres fokus på at bygge bro mellem forskning, myndigheder, virksomheder og civilsamfund er afgørende for, at vi sammen kan fremme sunde og bæredygtige kostvaner i Danmark. Fødevarestyrelsen deler Rådet for sund mads ambition om at understøtte De officielle Kostråd og sikre, at sunde valg bliver en naturlig del af hverdagen for flere danskere. Vi ser frem til et fortsat stærkt samarbejde med Rådet for sund mad om at skabe rammerne for en sundere befolkning.“