Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver
Det overordnede formål med rapporten Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver fra DTU Fødevareinstituttet har været at afdække både bredden i arbejdet med bæredygtigt og sundt fødevareindkøb i den offentlige kostforplejning samt give eksempler på ”best practice” på området. Dette kan være med til at give inspiration til de enkelte kommuner, regioner og til […]
Madspild i restaurationsbranchen 2020
Rapporten, der er udarbejdet af PlanMiljø, giver indblik i madspild i restaurationsbranchen, mulige bagvedliggende årsager til madspildet, samt en række anbefalinger til reduktion heraf. Rapporten kan derfor benyttes som inspirationskilde til egen virksomhed og de madspildsproblematikker virksomheden måtte støde på. Til sidst i rapporten fremlægges der anbefalinger til at mindske madspild. Rapporten er bygget op […]
Kostråd til Måltider
Fødevarestyrelsen står bag Kostråd til Måltider, der er udviklet til det professionelle køkkenpersonale køkkenpersonalet i daginstitutionen, skolen og kantinen, der hver dag serverer tusindvis af måltider for borgere. Anbefalingerne tager afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Kostråd til Måltider byder bl.a. på værktøjer man kan bruge, når man planlægger og […]