Danskernes kostvaner 2011-2013

Undersøgelsen fra DTU viser at på fødevareniveau er der hos børn og voksne sket en både positiv udvikling i form af et øget indhold i kosten af (fiberfattige) grøntsager og fisk og et skift i mælkeprodukterne til de fedtbegrænsede varianter samt et fald i de sukkersødede sodavand og en negativ udvikling i form af et fald i kostens indhold af kartofler og rugbrød samt et mindre fald i frugt og grove, fiberrige grøntsager. For hele populationen ses en stigning i kostens indhold af kød og kødprodukter, der blandt andet bidrager til en lille øgning i kostens indhold af salt. Særligt for voksenkosten skal fremdrages et øget indhold af fuldfed ost og fedtstoffer, der bidrager til et ugunstigt fedtsyremønster.   Sammenfattende om såvel børne- som voksenkosten kan det konstateres, at kostens fedtindhold er stigende, mens sukkerindholdet er faldet, sandsynligvis primært begrundet i det faldende indtag af sukkersødede sodavand.

Find undersøgelsen her