Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse

Hvor indtages dagens måltide,r og til hvilke måltider indtages mindre sunde fødevarer? DTU Fødevareinstituttets rapport Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse giver en indsigt i kortuddannede danske voksnes måltidskultur.

Rapporten bygger på data fra ”Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2005-08”

Hent Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 her.

Kvinders måltidsvaner er sundere end mænds

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at blandt voksne med kort uddannelse lever kvindernes kost bedre op til kostanbefalingerne end mændenes, idet mænd spiser færre grøntsager, mere fedt og indtager mere alkohol.

Mest sukker og fedt, mindst frugt og grønt

Generelt er indtaget af sukker højest ved eftermiddags- og aftensmåltiderne og indtaget af fedt højest til frokost og aftensmad. Morgen- og aftensmåltidet samt mellemmåltidet om formiddagen bidrager med mindst frugt, mens morgenmåltidet samt formiddags- og aften mellemmåltiderne bidrager med færrest grøntsager.

Fedt, sukker og alkohol i weekenden

Weekendens måltider er af dårligere ernæringsmæssig kvalitet end hverdagens og indeholder mere energi, især fra fedt, sukker og alkohol.

Måltider spises i hjemmet

Undersøgelsen viser desuden, at det oftest er frokostmåltidet, der springes over eller spises ude, men at langt de fleste måltider tilberedes og spises i hjemmet.

Viser hvor og hvornår tilgængelighed og udbud er vigtigt

Undersøgelsen giver et godt billede af, på hvilke tidspunkter og i hvilke arenaer tilgængelighed og udbud af sunde måltider er vigtig.

Læs også om børn og unges måltidsvaner.