Måltidsmærket og Guide til sundere mad

Fødevarestyrelsen står bag Måltidsmærket og den tilhørende Guide til sundere mad, der bygger på De officielle Kostråd.

Måltidsmærket

Måltidsmærket er Fødevarestyrelsens mærke, som viser vejen til sund mad. Måltidsmærket skal støtte medarbejdere i landets køkkener til at lave og servere sund og indbydende mad. Køkkener kan markedsføre sig med Måltidsmærket, så længe man følger principperne i en af Fødevarestyrelsens guides til sundere mad.

Guide til sundere mad

Der er udgivet tre forskellige Guide til sundere mad, som er målrettet følgende arenaer: daginstitutioner, skoler, fritidsordninger, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Denne guide kan bruges som et dagligt redskab i køkkenet.

Guide til sundere mad i daginstitutionen

Guide til sundere mad i skolen og fritidsordningen

Guide til sundere mad på uddannelsesinstitutionen og arbejdspladsen

Andet materiale

Til hver arena er der udviklet råvareoversigt og tjekliste. Disse materialer samt andet information om Måltidsmærket kan findes på Fødevarestyrelsen hjemmeside.