Måltidsmærket og Guide til sundere mad
Fødevarestyrelsen står bag Måltidsmærket og den tilhørende Guide til sundere mad, der bygger på De officielle Kostråd.
Måltidsmærket
Måltidsmærket er Fødevarestyrelsens mærke, som viser vejen til sund mad. Måltidsmærket skal støtte medarbejdere i landets køkkener til at lave og servere sund og indbydende mad. Køkkener kan markedsføre sig med Måltidsmærket, så længe man følger principperne i en af Fødevarestyrelsens guides til sundere mad.
Guide til sundere mad
Der er udgivet tre forskellige Guide til sundere mad, som er målrettet følgende arenaer: daginstitutioner, skoler, fritidsordninger, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Denne guide kan bruges som et dagligt redskab i køkkenet.
Guide til sundere mad i daginstitutionen
Guide til sundere mad i skolen og fritidsordningen
Guide til sundere mad på uddannelsesinstitutionen og arbejdspladsen
Andet materiale
Til hver arena er der udviklet råvareoversigt og tjekliste. Disse materialer samt andet information om Måltidsmærket kan findes på Fødevarestyrelsen hjemmeside.