Mand med cykel

Nordiske mænds sundhed

Måltidspartnerskabet (nu Rådet for sund mad) arrangerede i samarbejde med Nordisk Ministerråds Arbejdsgruppe for Ernæring, Mad og Toksikologi en workshop om nordiske mænds måltidsvaner og sundhed i juni 2015.

Kendskabet til nøglehullet og mærkets troværdighed er høj i de nordiske befolkninger. Nøglehulsmærket har fået succes fordi de nordiske regeringer, fødevareproducenter, dagligevare butikker, spisesteder, sundhedsorganisationer og forbrugere har taget Nøglehulsmærket til sig, og bruger mærket i praksis. Med et kendt og troværdigt ernæringsmærke er det blevet lettere at købe og spise sundere mad og måltider i Norden. Dermed er det blevet lettere at følge de officielle nordiske næringsstofanbefalinger og Kostrådene.

Undersøgelser viser imidlertid, at de nordiske mænd sakker bagud i forhold til kvinderne, når det gælder sunde spisevaner. Og noget tyder på, at mange unge og mænd med kort uddannelse ikke bruger Nøglehulsmærket.

Derfor arrangeredes en workshop om nordiske mænds måltidsvaner og sundhed i regi af Nordisk Ministerråd i juni 2015. Workshoppen blev arrangeret af Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe i samarbejde med Måltidspartnerskabet.

Workshoppen skal på baggrund af de nordiske landes erfaringer med mænds måltidsvaner og sundhed, bidrage til at styrke indsatsen målrettet mænds sundhed. Et resultat af workshoppen vil være best practice erfaringer med bl.a. kommunikation, ernæringsmærkning og andre adfærdsændrende initiativer målrettet mænd.

Læs mere om workshoppen her.

Læs mere om danskernes kostvaner her.