Maddag – sammen om maden

Siden 2015 har Rådet for sund mad været involveret i Maddag. Formålet med Maddag er at være sammen om maden og skabe synlighed om fordelene ved madordninger til de mindste.

Maddag 2022

Maddag er en festdag, hvor tusindvis af børn fra hele landet deltager. I år fejres dagen den 21. september.

Alle deltagende institutioner tilbereder det samme frokostmåltid ud fra det tilsendte inspirationsmateriale. I år er det farven ’grøn’, som skal begejstre børn og voksnes smagsløg.

Farven grøn er kendt som “Håbets, det levende og vækstens farve “. Det er en farve, der symboliserer naturen, og som giver balance og harmoni. Den er med andre ord beroligende, forfriskende og ikke mindst menneskelig (organisk). 

Grøn mad vil for nogen betegnes, som al den mad, der har farven grøn eksempelvis broccoli, agurk m.m. Men grøn mad kan også forstås som klimavenlig mad, hvilket ligger op til en planterig kost.

I dag forbindes farven grøn ofte med bæredygtighed og en klimavenlig retning. En retning, som de nye kostråd sætter fokus på.

Kostråd til måltider i daginstitutioner viser, hvordan man kan lave sunde, velsmagende og klimavenlige måltidsoplevelser i institutioner.

Fejrer fælles måltider

Maddagen fejrer de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. Maddag er en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på alt det, det fælles måltid betyder for børnenes maddannelse og trivsel – både nu og i fremtiden.

Maddag er et samarbejde mellem organisationer, der ønsker at arbejde med maddannelse og velsmagende, sundhedsfremmende måltider i daginstitutionerne.

Læs mere om og tilmeld dig Maddag hos Kost og Ernæringsforbundet og FOA.