LOMA – Lokal Mad

Tanken bag LOMA er at arbejde med en integreret tilgang til skolemad, der omfatter sundhedsfremme, læring og bæredygtig udvikling. LOMA var et projekt under UCL og drives i dag som et netværk.

Skoleeleverne på LOMA-skoler er aktivt deltagende i planlægning, tilberedning og servering af maden ved det fælles måltid. Skolens køkken og spisesal tænkes som et et udvidet læringsrum, og dermed indgår elevernes arbejde bl.a. i køkkenet som et element i undervisningen i flere fag. Herudover har LOMA-skolerne et tæt samarbejde med lokale fødevareproducenter, for at eleverne får en større indsigt i lokal mad og produktionen af de fødevarer, som bruges i køkkenet. Dermed er der mange elementer i LOMA-tanken, som styrker elevernes maddannelse.

Med dette projekt ønskede man at udbrede LOMA-tanken til flere skoler i Danmark.

Projektrapport

Der er udarbejdet en projektrapport, som bla. beskriver baggrund, formål og konklusion for projektet LOMA. Hent og læs projektrapporten.

Netværk for LOMA skoler

I 2018 blev der oprettet et netværk af LOMA-skoler. Dette netværk har en afgørende rolle i forhold til videreførelse af LOMA-tilgangen, eftersom projektet er afsluttet.

Ønsker du mere viden om LOMA – Lokal Mad? Klik her.