Kritisk Tænkning – mad og sundhed

Kritisk Tænkning er opstået i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier. En række af Rådets medlemsorganisationer har et ønske om at navigere i debatten. På den måde kan vi stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer.

Med Kritisk tænkning ønsker Rådet for sund mad at have fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier. På disse platforme udveksles holdninger, personlige historier og postulater, der leder til forvirring og misforståelser om mad og sundhed. Misforståelser rangerer fra de uskyldige til de potentielt skadelige. Alene den massive stigning i budskaber og information er nok til at forårsage forvirring.

Mytepunktering

Kritisk Tænkning skal hjælpe med, at kost- og ernæringsprofessionelle føler sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde. I den forbindelse er der blevet udarbejdet en række faktaark, der kan dowloades her.

Øget tillid til

Projektet skal være med til at skabe en troværdig stemme i debatten hen i mod mere evidensbaseret debat i medierne. Projektgruppen arbejder for at befolkningen har øget tillid til De officielle Kostråd og oplever, at det er relevant at leve efter dem.

#sundtellerfask

I relation til Kritisk Tænkning har Fødevarestyrelsen produceret fire film. I filmene gennem går de tæt på nogle af de mest typiske madsundhedsmyter. Se filmene her.

Netværk for kritisk tænkning

Samarbejdet om kritisk tænkning fortsætte i Rådets netværk for kritisk tænkning. Her mødes interesserede medlemmer ca. 4 gange årligt til netværksmøder med temaer relateret til kritisk tænkning på mad- og sundhedsområdet. Formålet med netværket er erfaringsudveksling, så deltagerne bedre kan navigere i debatten om mad og sundhed på de sociale medier. I netværket kan medlemmerne stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer om madsundhed.

Skriv til annemette@raadetforsundmad.dk, hvis din organisation med i Rådet for sund mad, og vil du gerne deltage i Netværk for kritisk tænkning.