Kritisk Tænkning – mad og sundhed

Projektet Kritisk Tænkning opstod i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.

Med Kritisk tænkning ønskede Rådet for sund mad at sætte fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier for at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer der. På disse platforme udveksles holdninger, personlige historier og postulater, der leder til forvirring og misforståelser om mad og sundhed. Misforståelser rangerer fra de uskyldige til de potentielt skadelige. Alene den massive stigning i budskaber og information er nok til at forårsage forvirring.

Mytepunktering

I Kritisk Tænkning ønskede vi at hjælpe kost- og ernæringsprofessionelle til at føle sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde. I den forbindelse er der blevet udarbejdet en række faktaark, der kan downloades her.

Øget tillid til De officielle Kostråd

Projektet skal være med til at skabe en troværdig stemme i debatten hen i mod mere evidensbaseret debat i medierne. Projektgruppen arbejder for at befolkningen har øget tillid til De officielle Kostråd og oplever, at det er relevant at leve efter dem.

#sundtellerfask

I relation til Kritisk Tænkning har Fødevarestyrelsen produceret fire film. I filmene gennem går de tæt på nogle af de mest typiske madmyter. Se filmene her.

Netværk for kritisk tænkning

Samarbejdet om kritisk tænkning fortsætte i Rådets netværk for kritisk tænkning. Her mødes interesserede medlemmer ca. 4 gange årligt til netværksmøder med temaer relateret til kritisk tænkning på mad- og sundhedsområdet. Formålet med netværket er erfaringsudveksling, så deltagerne bedre kan navigere i debatten om mad og sundhed på de sociale medier. I netværket kan medlemmerne stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer om mad og sundhed.

Skriv til annemette@raadetforsundmad.dk, hvis din organisation er med i Rådet for sund mad, og du gerne vil deltage i Netværk for kritisk tænkning.