Kantine på erhvervsskole

Flere sunde måltider på erhvervsskoler

I regi af Måltidspartnerskabet (nu Rådet for sund mad) er der blevet gennemført tre succesfulde interventionsprojekter på landets erhvervsskoler. Det har bl.a. resulteret i omstilling af over 60 kantiner, der er blevet nøglehulscertificeret. Med projektet Flere sunde måltider på erhvervsskoler fik de certificerede kantiner tilbudt hjælp til at øge deres udbud af sunde måltider, få ny inspiration og efteruddannelse af medarbejdere.

Projektet ønsker at fastholde og udbygge tilgængeligheden af nøglehulsmærkede måltider i de certificerede kantiner. Der er særlig fokus på de erhvervsskoler og kantiner, der allerede er Nøglehulscertificerede.

Sunde vaner med ind i voksenlivet

Elever på erhvervsskoler er unge voksne, der er tæt på at flytte hjemmefra og dermed have det fulde ansvar for deres liv. Hvis disse unge indgår i sunde rammer og dermed påvirkes positivt til en sundere hverdag, vil der være sandsynlighed for at nogle af disse vaner tages med ind i deres voksenliv. Der er derfor et stort potentiale i forebyggelse for denne gruppe unge. Nøglehulscertificering af kantiner på erhvervsskoler vil øge til tilgængeligheden af sund mad for skolernes elever.

Udbygge tilgængeligheden af sund mad

Formålet med projektet var at fastholde erhvervsskolerne i ordningen Nøglehullet på spisesteder og udbygge tilgængeligheden af nøglehulsmærkede måltider på landets erhvervsskoler. Især de erhvervsskoler, der kun havde et nøglehulsmærket tilbud på f.eks. morgenmadsbuffet og eller meget lille udbud af frokosttilbud. Der var særlig fokus på de erhvervsskoler og kantiner, der allerede var Nøglehulscertificerede. Målgruppen er kantineledere og medarbejdere i nøglehulsmærkede kantiner på erhvervsskoler.

Flere sunde måltider er en projektforlængelse af de tre interventionsprojekter på landets erhvervsskoler, der er nøglehulscertificeret. Læs mere her om tidligere projekt Sundere erhvervsskoler.