Fars Køkkenskole

Fars Køkkenskole er Hello Kitchens madlavningskursus for fædre og deres børn. Målet for projektet er at styrke fædre og børns madlavningskompetencer samt at styrke deres succesoplevelser i køkkenet, så de efterfølgende tilbereder og spiser flere sunde og hjemmelavede retter. Projektet styrker også samværet mellem barn og far.

Læs mere om Fars Køkkenskole her.

Fars Køkkenskole startede i Vallensbæk Kommune, hvor over 300 fædre og 350 børn var på køkkenskole. Senere er Fars Køkkenskole blevet udbredt til 28 kommuner. I dag drives Fars Køkkenskole af Hello Kitchen, der bl.a. også har koncepterne Mors Verdenskøkken og Mad i Generationer .

Evaluering af Fars Køkkenskole

I evalueringsrapporten fra 2014 beskrives at Fars Køkkenskole er et sundhedsfremmende koncept, der tiltrækker fædre i alle social grupper, som gennem kurset får viden og erfaring med sund mad.

I rapporten fra 2017 beskrives, at de vigtigste grunde til at fædrene deltager i Fars Køkkenskole er samværet med børnene, og at de i fællesskab bliver bedre til at lave mad. I rapporten viser også at fædrene, efter endt kursus, oftere har børnene med i køkkenet.

Læs evalueringerne fra 2014 og 2017