SPIS SUNDERE DK
Menu Toggle
  • Initiativer
  • Aktuelt
  • Viden
  • Kalender
  • Medlemmer
  • Netværk
Søg
Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin
  • Om Rådet for sund mad
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev

projekt

Viden: Projekt

Madlegestue – mad og måltider i dagplejen

Med Madlegestue vil vi i første omgang styrke vidensgrundlaget om mad og måltider i dagplejen, og dermed skabe de bedste forudsætninger for at kunne udvikle en målrettet og kvalificeret indsats i dagplejen med mad og måltider som omdrejningspunkt.

Mennesker på gaden til Folkemødet. Foto af Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Viden: Initiativ

Sammen om maden på Folkemødet

Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Frugt og grønt i et supermarked
Viden: Initiativ

Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv

Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.

Viden: Projekt

Maddag 2021

Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.

Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
Viden: Initiativ

Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener

I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.

Viden: Projekt

Sunde og klimavenlige hverdagsretter

Med udgangspunkt i de retter, som danskerne kender og er trygge ved, vil medlemmer af Rådet for sund mad samarbejde om at udvikle og formidle viden om, hvordan disse retter kan gøres sundere og mere klimavenlige.

Maddag Rødbeder
Viden: Projekt

Maddag 2020

Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.

Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner illustreret af gulerødder i forskellige farver.
Viden: Initiativ

Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner

I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.

Klimaanprisninger illustreret af en rød tomat
Viden: Initiativ

Klimaanprisninger

I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.

Viden: Projekt

Børnenes Madhus

Børnenes Madhus var et projekt under Københavns Madhus. Her tilberedte børn og unge selv måltider fra bunden under vejledning fra undervisere.

Viden: Projekt

Mad i Generationer

Mad i Generationer er et undervisningstilbud udviklet af Hello Kitchen. Her skabes et generationsmøde hvor ældre frivillige og skolebørn lærer af hinanden.

Viden: Projekt

Mors Verdenskøkken

Mors Verdenskøkken er udviklet til kommuner og foreninger af Hello Kitchen, der både har fokus på at danne gode relationer og styrke køkkenkompetencer.

Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin