Grøntsagsafdeling der illustrerer nudging i detal

Nudging i detailbutikker og spisesteder

Projektet Nudging i detailbutikker og spisesteder skal give et overblik over viden om nudging til fremme af sunde måltider og viden om igangsatte initiativer inden for nudging i Danmark. Projektet blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet (nu Rådet for sund mad).

Baggrunden var et behov for at få et overblik over ”state of the art”, hvad angår viden om nudging til fremme af sunde måltider og viden om nyligt igangsatte forskningsprojekter, og derefter at udvikle et eller flere udviklingsprojekter, der kan bygge oven på den eksisterende viden.

Koncept

Fase 1: Fødevarestyrelsen gennemførte i samarbejde med Aarhus Universitet/MAPP en undersøgelse, der skal skaffe overblik over ”state of the art” og igangværende forsknings-/udviklings-/implementeringsprojekter med relation til nudging.

Find overblikket her.

Fase 2: På baggrund af resultaterne fra fase 1, udvikles der et eller flere initiativer i relation til nudging i detailbutikker og spisesteder .

Se fx Et kærligt grønt skub og Nudging til mere grønt i REMA 1000,