Den store klimadatabase

Den store klimadatabase er udgivet af den danske tænketank Concito i samarbejde med 2.-0 LCA consultants og med støtte fra Salling Fondene. Der findes data på over 500 råvarer og produkter. Data er angivet i CO2-e og indeholder særskilte opgørelser for aftrykket på den givne råvare fra produktion (landbrug), iLUC, forarbejdning, emballage, transport og detail-led. Beregningsgrundlaget er veldokumenteret og tilgængeligt på databasens hjemmeside.

Den store klimadatabase er ikke en beregner, så brugeren skal selv finde data fra råvarerne og overføre disse til beregninger for fx en rets CO2-aftryk. Cateringgrossist virksomheden Dansk Cater har integreret data fra Den store klimadatabase i deres onlinebestillingssystem hos undervirksomhederne INCO, AB Catering og BC Catering.

Der findes forskellige beregningsværktøjer for CO2-udledning, der hver især bygger på forskellige data og beregningsmetoder. Der findes dog pt. ikke et officielt beregningsværktøj til opgørelse af fødevarers CO2-udledning. De beregningsværktøjer til professionelle køkkener, som præsenteres her i Værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener, optræder alle i rapporten Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktion af sund og klimavenlig mad, som Aarhus Universitet har udført i samarbejde med Københavns Professionshøjskole som en rådgivningsopgave for Fødevarestyrelsen i forbindelse med projektet Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener.