Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?

I denne artikel Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? fra DTU Fødevareinstituttet undersøges frokostmåltider i 28 institutioner, som har forskellige økologiprocenter. Formålet med dette er at identificere forskelle på sammensætningen af frokostmåltidet ved brug af hhv. få eller mange økologiske fødevarer. Det vurderes også, om de forskellige menuplaner har forskellig ernæringsmæssig kvalitet.

Resultater

Undersøgelse viser bl.a., at alle institutioner, uanset høj eller lav økologiprocent serverer grøntsager ved stort set alle frokostmåltider, flere varme end kolde måltider, ingen søde sager eller drikke og serverer altid fuldkornsbrød til kolde måltider. Undersøgelsen peger derfor på, at der bliver serveret sunde frokostmåltider i institutionerne og det uanset økologiprocenten.

Find artiklen Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? hos DTU Fødevareinstituttet. Kig under år 2018.