SPIS SUNDERE DK
Menu Toggle
  • Initiativer
  • Aktuelt
  • Viden
  • Kalender
  • Medlemmer
  • Netværk
Søg
Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin
  • Om Rådet for sund mad
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev

artikel

Viden: Artikel

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke

DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]

Viden: Artikel

Flere overvægtige danske kvinder

Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet om danskeres vægtudvikling fra 2005-2008 til 2011-2013 viser, at andelen af kvinder med overvægt eller svært overvægt er steget fra 39% til 44%. Den delgruppe af kvinder, der klassificeres som havende svær overvægt, steg fra 13% til 15%. Andelen af mænd med overvægt eller svært overvægt steg derimod kun fra […]

Viden: Artikel

Long-Term Effects of Childhood Nutrition: Evidence from a School Lunch Reform

Svensk studie om effekterne af den gratis skolemad i Sverige. Studiet peger på, at skolefrokostprogrammet gav betydelige langsigtede fordele, hvor elever, der blev eksponeret for programmet i hele deres folkeskoleperiode, fik 3 % højere livsindkomst. Effekten var større for elever, der blev eksponeret i tidligere alder, og for elever fra fattige husholdninger, hvilket tyder på, […]

Viden: Andet

Notat om fremskrivning af prævalensen af overvægt i Danmark til 2045.

Kræftens Bekæmpelser har lavet dette notat, hvor de laver en fremskrivning af prævalensen – elle fore i overvægt i Danmark baseret på selvrapporterede oplysninger om BMI fra den nationalt repræsentative befolkningsundersøgelse ”Danskernes sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil”. Forekomsten er stigende over tid, og ifølge notatet kan det forventes, at mere end 66% af den voksne […]

Viden: Artikel

The Whole Grain Partnership

— How a Public–Private Partnership Helped Increase Whole Grain Intake in Denmark På mindre end et årti steg danskernes gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 til 63 g/10 MJ/dag. I denne artikel beskriver forfatterne historien bag, organiseringen og resultater af Fuldkornspartnerskabet. Artiklen peger på, at partnerskaber, hvor relevante offentlige og private aktører går sammen om en fælles […]

Viden: Artikel

Frokosten er det måltid, som flest springer over

Analysen fra Landbrug & Fødevarer med ca. 1000 respondenter viser, at sammenlignet med morgenmad og aftensmad er der flest, der skipper frokosten. Overordnet set var det 35 %, der sprang frokosten over mindst én gang om ugen. Især personer på 18-35 år sprang frokosten over. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og […]

Viden: Artikel

Aftensmaden i Danmark

Analyse fra Landbrug & Fødevarer om aftensmaden i Danmark. Analysen viser at der samlet set er 62 %, der spiser et varmt tilberedt aftensmåltid eller rester på en typisk dag. Hurtigt og nemt mad er den største motivation for valg af aftensmad. Baggrunden for analysen er i alt fire bølger af undersøgelsen med 1000 interviews […]

Viden: Artikel

Markedsanalyse om voksnes madpakker

Analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring og kun 27 % forbinder madpakken med “god smag”. Analysen er baseret på […]

Viden: Artikel

Børns madpakker: Forældre savner inspiration

Analysen er baseret på en undersøgelse gennemført af Norstat for Landbrug & Fødevarer i maj måned 2019. I undersøgelsen deltog 1.525 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-70 år. Blandt disse figurerer havde 457 børn i husstanden, hvoraf 206 havde ét barni husstanden og 251 havde to eller flere børn i husstanden. Forældrene svarer på vegne […]

Viden: Artikel

Madpakken betragtes oftere som ”sund” sammenlignet med anden type frokost

Denne artikel om madpakker er en del af Landbrug & Fødevarer undersøgelse af danskernes madvaner, som de har foretaget siden 2020 i samarbejde med Epinion. Undersøgelsen gennemføres blandt danskere i alderen 18-80 år og er repræsentativ på køn, alder, region og uddannelse. Den data der er brugt i denne undersøgelse stammer fa ca. 6500 besvarelser […]

Viden: Artikel

Does school environment affect 11-year-olds’ fruit and vegetable intake in Denmark?

Det viser sig ofte, at unge spiser for lidt frugt og grønt. I denne artikel af forskere fra Danmark, Norge og Australien belyses betydningen af ​​skolen for 11-åriges daglige indtag af frugt og grønt. Her fandt man, at forældres involvering havde en større betydning for indtaget hos eleverne end selve miljøet på skolen alene. Således […]

Viden: Artikel

Parental involvement and association with adolescents’ fruit and vegetable intake at follow-up: Process evaluation results from the multi-component school-based Boost intervention

Baseret på antagelsen om forældrenes indflydelse på unges adfærd, omfatter multikomponente skolebaseret diætinterventioner ofte en forældrekomponent. Effekten af ​​denne interventionskomponent rapporteres sjældent og beviserne er inkonsekvente. Forskerne bag denne rapport gennemførte en systematisk procesevaluering af forældrekomponenten og undersøgte niveauet af forældreinvolvering i en stor multi-komponent intervention. Konklusionen var, at elever med høj forældreinvolvering spiste markant […]

Rådet for sund mad
Slagtehusgade 11, 1. sal, 1715 København V
+45 28 77 41 00
info@raadetforsundmad.dk
CVR-nr. 34771162
Bank 1551 11246117 (Danske Bank)
Twitter Linkedin