
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]

Flere overvægtige danske kvinder
Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet om danskeres vægtudvikling fra 2005-2008 til 2011-2013 viser, at andelen af kvinder med overvægt eller svært overvægt er steget fra 39% til 44%. Den delgruppe af kvinder, der klassificeres som havende svær overvægt, steg fra 13% til 15%. Andelen af mænd med overvægt eller svært overvægt steg derimod kun fra […]

Long-Term Effects of Childhood Nutrition: Evidence from a School Lunch Reform
Svensk studie om effekterne af den gratis skolemad i Sverige. Studiet peger på, at skolefrokostprogrammet gav betydelige langsigtede fordele, hvor elever, der blev eksponeret for programmet i hele deres folkeskoleperiode, fik 3 % højere livsindkomst. Effekten var større for elever, der blev eksponeret i tidligere alder, og for elever fra fattige husholdninger, hvilket tyder på, […]

Notat om fremskrivning af prævalensen af overvægt i Danmark til 2045.
Kræftens Bekæmpelser har lavet dette notat, hvor de laver en fremskrivning af prævalensen – elle fore i overvægt i Danmark baseret på selvrapporterede oplysninger om BMI fra den nationalt repræsentative befolkningsundersøgelse ”Danskernes sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil”. Forekomsten er stigende over tid, og ifølge notatet kan det forventes, at mere end 66% af den voksne […]

The Whole Grain Partnership
— How a Public–Private Partnership Helped Increase Whole Grain Intake in Denmark På mindre end et årti steg danskernes gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 til 63 g/10 MJ/dag. I denne artikel beskriver forfatterne historien bag, organiseringen og resultater af Fuldkornspartnerskabet. Artiklen peger på, at partnerskaber, hvor relevante offentlige og private aktører går sammen om en fælles […]

Frokosten er det måltid, som flest springer over
Analysen fra Landbrug & Fødevarer med ca. 1000 respondenter viser, at sammenlignet med morgenmad og aftensmad er der flest, der skipper frokosten. Overordnet set var det 35 %, der sprang frokosten over mindst én gang om ugen. Især personer på 18-35 år sprang frokosten over. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og […]

Aftensmaden i Danmark
Analyse fra Landbrug & Fødevarer om aftensmaden i Danmark. Analysen viser at der samlet set er 62 %, der spiser et varmt tilberedt aftensmåltid eller rester på en typisk dag. Hurtigt og nemt mad er den største motivation for valg af aftensmad. Baggrunden for analysen er i alt fire bølger af undersøgelsen med 1000 interviews […]

Markedsanalyse om voksnes madpakker
Analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring og kun 27 % forbinder madpakken med “god smag”. Analysen er baseret på […]

Børns madpakker: Forældre savner inspiration
Analysen er baseret på en undersøgelse gennemført af Norstat for Landbrug & Fødevarer i maj måned 2019. I undersøgelsen deltog 1.525 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-70 år. Blandt disse figurerer havde 457 børn i husstanden, hvoraf 206 havde ét barni husstanden og 251 havde to eller flere børn i husstanden. Forældrene svarer på vegne […]

Madpakken betragtes oftere som ”sund” sammenlignet med anden type frokost
Denne artikel om madpakker er en del af Landbrug & Fødevarer undersøgelse af danskernes madvaner, som de har foretaget siden 2020 i samarbejde med Epinion. Undersøgelsen gennemføres blandt danskere i alderen 18-80 år og er repræsentativ på køn, alder, region og uddannelse. Den data der er brugt i denne undersøgelse stammer fa ca. 6500 besvarelser […]