
Eating Patterns. A Day in the Lives of Nordic Peoples.
I denne rapporten fra Statens institutt for forbrukerforskning peger resultaterne på at danskernes madvaner ligner mere de norske end de øvrige nordiske lande.

Unges hverdag
Undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed/Syddansk Universitet viser at blandt elever i 7.klasse var der i 2008 66% pigerne og 45% af drengene, der spiste frugt og grønt hver dag eller næsten hver dag.

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre.

Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2021
I corona-kostundersøgelsen var der en drastisk øgning i indtaget af søde drikke sammenlignet med tidligere kostundersøgelser, og tal fra 2020 viste at der blev indtaget 500 (g/MJ) sodavand dagligt hvor der til sammenligning blev indtaget knapt 150 (G/MJ) i seneste kostundersøgelse fra 2011-2013.

Eating practices and diet quality: a population study of four Nordic countries
Omkring 22,7% har et usundt kosthold. 11,2% springer morgenmaden over, 13,7% springer frokosten over og 5,1% springer aftensmaden over.

Kvalitetsindeks 2020 – Fokus på holdninger til kød og kødalternativer
Tal fra DCA i 2021 viser, at der er omkring 2% af forbrugerne, der aldrig spiser kød, og at der generelt var positive holdninger til at reducere kødindtag

Halvdelen af danskerne ønsker mindre kød
Ifølge en undersøgelse fra Coop i 2018 var det i særdeleshed unge i alderen 15-34 år, der udelader kød minimum en dag om ugen, og ca. hver fjerde dansker spiser vegetarisk mindst en dag om ugen, hvor der i tidligere undersøgelse var knapt 20%. Endvidere var der 5% af danskerne under 35år der spiste vegetarisk eller vegansk.

Forskellige veje for grønne proteiner
Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevare viste at halvdelen af danskerne forventer at de vil øge sit indtag af mad- og drikkevarer fra planteriget.

Danskernes forbrug af kød
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes forbrug af kød, og der er stadig oksekød, grisekød eller kylling der ligger på tallerkenen til aftensmaden. Danskernes kødforbrug er stadig højt, og hver tredje dansker fravælger kød mindst en dag om ugen.