Den Nationale Grøntuge
Den Nationale Grøntuge samler aktører på tværs af værdikæden til en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager.
Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Vejledning fra Sundhedsstyrelsen, der omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Antal ældre i Danmark i 2019
Analyse fra Ældre Sagen om udviklingen af andelen af ældre i Danmark. I 2019 udgjorde 65+ årige knapt 20 pct. af befolkningen, og antallet er steget med godt 260.000 de seneste 10 år, svarende til en stigning på 30 pct. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Vidensgrundlag: Ernæringsindsatser for den ældre medicinske patient
I vidensgrundlaget fra Sundhedsstyrelsen beskrives dels faktuelle baggrundsoplysninger og dels væsentlige emner, der relaterer sig til ældres ernæring, herunder særligt underernæring og uplanlagt vægttab. Emnerne vil så vidt muligt blive belyst indenfor følgende arenaer, hvor ældre medicinske patienter typisk færdes: Hjemmepleje, plejebolig, sygehus og almen praksis. Vidensgrundlaget er baseret på centrale publikationer på ernæringsområdet; officielle […]
Livsstilsintervention ved svær overvægt
Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen målrettet kommuner, der ønsker at kvalificere deres indsats og tilbud om livsstilsintervention ved svær overvægt hos børn og voksne. Formålet med anbefalingerne er at formidle viden om, hvilket indhold og hvilke rammer der giver de mest effektive livsstilsinterventioner ved svær overvægt i alderen 5 år og opefter. I publikationen finder man også […]
Notat om fremskrivning af prævalensen af overvægt i Danmark til 2045.
Kræftens Bekæmpelser har lavet dette notat, hvor de laver en fremskrivning af prævalensen – elle fore i overvægt i Danmark baseret på selvrapporterede oplysninger om BMI fra den nationalt repræsentative befolkningsundersøgelse ”Danskernes sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil”. Forekomsten er stigende over tid, og ifølge notatet kan det forventes, at mere end 66% af den voksne […]
Kødets ernæringsmæssige betydning
Publikation fra Landbrug & Fødevarer om kødets ernæringsmæssige betydning, der også kigger på danskernes indtag af kød baseret på data fra Danskernes kostvaner 2011-13 omregnet til tilberedt vægt. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Do we eat healthier after becoming parents?
Infografik af et litteraturstudie fra MAPP Centret, Aarhus Universitet, om hvordan forældreskab påvirker sundhedsværdien af spiseadfærd.
Indkøbsguide FAQ – sådan vælger du sundere mad og drikke, hvis du har diabetes
Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, der kan være til Indkøbsguiden.
Mad og Minder
Mad og Minder er et spil og dialogværktøj udarbejdet af Odense Kommune. Dialogværktøjet kan bruges i det forebyggende arbejde mod underernæring blandt ældre og demente.